Θα τον εγκαλέσουν να ζητήσει συγνώμη για το ψέμα του …αιώνα; Θα δράσει κανείς για το ΜΕΤΡΟ που θα΄ρθει το ’20 και βλέπουμε;

 

Έφτασαν οι ημέρες και κοντά , πολύ κοντά “ ποδάρια” αποδεικνύεται ότι είχε το ψέμα του αιώνα , με το οποίο ο ηττημένος δήμαρχος Στ. Κασιμάτης , επιχείρησε να υφαρπάξει προεκλογικά τη ψήφο των πολιτών .

Έχοντας την αμέριστη στήριξη της εκλεκτής του κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , εξέχον ψηφοφόρος της οποίας είναι και προσωπικά του αρμόδιου υπουργού Σπίρτζη , είχαν  κυριολεκτικά “ φλομώσει” τον Κορυδαλλό προεκλογικά με πολυτελέστατα φυλλάδια .

Τα φυλλάδια αυτά με τα επίσημα σήματα του Δήμου Κορυδαλλού και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ , διαβεβαίωναν ότι το ΜΕΤΡΟ στον Κορυδαλλό θα ήταν τάχα έτοιμο , την …1 Ιουλίου.

Δυστυχώς ήταν πολλοί που το πίστεψαν και τον …ψήφισαν ,επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρία του υπουργού προπαγάνδας των Ναζί , του περιβόητου Γκαίμπελς , ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται .

Δεν είναι δυνατόν, έλεγαν , να λένε τέτοιο ψέμα” , όταν τους επισήμαναν το αναληθές του ισχυρισμού του Συριζαίου Κασιμάτη και της κυβέρνησης του .

Παραβλέποντας ότι :

  • ακόμη η πλατεία ήταν και ακόμη είναι ένα …απέραντο σκάμμα,
  • τα ηλεκτρονικά συστήματα είχαν ξεκινήσει να τοποθετούνται μόλις τον Απρίλιο και χρειάζονται πολλούς μήνες για να ολοκληρωθούν ,
  • νέοι συρμοί δεν έχουν αγοραστεί ,
  • οι διαγωνισμοί σημαντικών άλλων εργασιών που δεν έχουν γίνει …ακυρώθηκαν,
  • χρηματοδότηση από 1η Ιουλίου από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων δεν θα υπάρχει κ.α .

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το ΜΕΤΡΟ στον Κορυδαλλό , τη Νίκαια και την Αγ.Βαρβάρα , στην πιο αισιόδοξη εκδοχή θα λειτουργήσει τέλη 2020 με αρχές 2021.

Τα παραπάνω τα γνώριζε πολύ καλά ο ηττημένος δήμαρχος. Ωστόσο προωθούσε ή άφηνε να αιωρείται αυτή η ψεύτικη προσμονή .

Επέλεξε ακόμη και να το καταστήσει κεντρικό προεκλογικό του αφήγημα , μοστράροντας το, στο επίσης προεκλογικό φυλλάδιο με το οποίο ¨πλημμύρισε” και βρώμισε όλο τον Κορυδαλλό.

Στις δε αναρτήσεις τις δικές μας και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ” ,- τα μόνα Μέσα Ενημέρωσης όλους αυτούς μήνες πριν τις εκλογές που το έγραφαν , αντίθετα μ΄άλλα – προσέφυγε στη γνωστή του απαξιωτική -συκοφαντική τακτική περί “ Κίτρινου Τύπου”.

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γι αυτό έχει σημασία αν στη σημερινή συνεδρίαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου ,βρεθεί κάποιος  που θα τον εγκαλέσει για όλα αυτά και απαιτήσει να ζητήσει συγνώμη.

Επίσης να του ζητήσει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες ποια είναι η αλήθεια, και έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογισθεί τη θεσμική υπόσταση του , από το αξίωμα που εξακολουθεί να κατέχει και να καταγγείλει την κυβέρνηση για την “ γκαιμπελίστικη” αυτή τακτική .

Τέλος και σημαντικότερο , το Δημοτικό Συμβούλιο ν΄αποφασίσει τι πρέπει από τούδε και στο εξής να γίνει ώστε το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην πλ. Ελευθερίας να μη μείνει κλειστό ή “γιαπί’ για χρόνια , όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με το Αιγάλεω .

 
 

About the author

More posts by