«Χέρι» στα χρήματα  θέρμανσης των σχολείων του Κορυδαλλού  βάζει η Διοίκηση Χουρσαλά

 

Σε παρακράτηση χρημάτων που προορίζονται για τη θέρμανσης των σχολείων  προβαίνει η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , στον Κορυδαλλό , όπως καταγγέλλει με δριμύτητα , η Ένωση Συλλόγων Μαθητών Κορυδαλλού.

Σε δημόσια  ανακοίνωση της – καταπέλτη για την απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη αυτή τακτική της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά , αναφέρει όσα συνέβησαν  στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής (Σ.Ε.) της Α/βάθμιας εκπαίδευσης – αφορά νηπιαγωγεία και Δημοτικά – « βρεθήκαμε αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά, και με την νέα διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, με ένα απαράδεκτο γεγονός: την παρακράτηση των χρημάτων της θέρμανσης των σχολείων».

Η Ένωση Γονέων δήλωσε  ρητά την αντίθεση της «  σε τέτοιες τακτικές που αφήνουν τα σχολεία χωρίς χρήματα», υπενθυμίζοντας  ότι η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών «είναι ξεκάθαρη. Καμιά Σχολική Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να κρατήσει τα χρήματα που είναι για την θέρμανση των παιδιών μας.

Ακόμη επισημαίνει τις έλεγε  η σημερινή « διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου» όταν ήταν αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι αντί να κάνει πράξη τώρα εκείνα , ακολουθώντας «μια  πολιτική για την ικανοποίηση των αναγκών των σχολείων, τώρα παίρνει μέτρα ενάντια σε αυτά».

Σύμφωνα με την Ένωση Γονέων , « στην  ήδη πενιχρή χρηματοδότηση των σχολείων, η Δημοτική Αρχή παρακρατεί τα λίγα χρήματα που έρχονται για την θέρμανση, προσπαθώντας να φτιάξει πλεόνασμα στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας. Δεν μπορεί, στον 21ο αιώνα, να μιλάμε για σχολικό μάθημα μεσαίωνα. Τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με τέτοιες συνθήκες κι ούτε είναι αυτό το σχολείο που έχουμε ανάγκη».

Επίσης την καταγγγέλει ότι « τέσσερις περίπου μήνες μετά την διαμαρτυρία στο Δημ. Συμβούλιο για το σύνολο των προβλημάτων στα σχολεία της πόλης και την υποχρηματοδότηση, εξακολουθεί να μην έχει διάθεση να λύσει κανένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς κι εκπαιδευτικοί».

Την  κατηγορεί ακόμη , ότι πράττοντας όπως και εκείνη του Κασιμάτη , κι αυτή « με τη σειρά της, έχει καλλιεργήσει το πνεύμα σε γονείς και στους συλλόγους τους να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ανάγκες από χαρτιά και αντισηπτικά μέχρι μπογιές και πλαστελίνες. Αντί λοιπόν να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, παρακρατεί ακόμη και το κονδύλι από το κράτος».

Η Ένωση Γονέων, στην ανακοίνωση της , που υπογράφεται από την πρόεδρο της , κυρία Τζαβαλή, απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή:

  • Άμεσα να καταβληθούν τα χρήματα της θέρμανσης στα σχολεία χωρίς καθυστερήσεις – χωρίς παρακρατήσεις
  • Έκτακτο κονδύλι για τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες

Καλεί  γονείς και εκπαιδευτικούς, κάθε εργαζόμενο, να παλέψει για :

  • Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων
  • Αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές
  • Κατάργηση ΦΠΑ στις αγορές των σχολικών επιτροπών.
  • ΔΩΡΕAN θέρμανση, φως, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία.

– Όχι στην εμπορευματοποίηση της παιδείας. Καμιά επιχειρηματική δράση μέσα στα σχολεία, καμιά παρέμβαση ιδιωτικών συμφερόντων, εκκλησίας, ΜΚΟ

–   Δωρεάν σίτιση για όλα τα παιδιά, με ευθύνη του κράτους και του Δήμου, χωρίς την εμπλοκή «φιλάνθρωπων» M.K.O. και εκκλησίας.