Αναγκάστηκε τελικά ο Κασιμάτης  να παραδεχθεί δημόσια τη διάσπαση της παράταξης του

 

 

Με επίσημη ανακοίνωση του και μεγάλη καθυστέρηση , ο απερχόμενος δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης , αναγκάστηκε τελικά , να ενημερώσει την κοινωνία της πόλης του , για την κατάσταση διάλυσης που έχει οδηγηθεί η παράταξή του ,μετά την ήττα της , στις δημοτικές εκλογές του προηγούμενου μήνα.

Η ανακοίνωση  που εξέδωσε , επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις σχετικές αναρτήσεις της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας μας. Το Korydallosneww.gr, ήταν το πρώτο , που αμέσως μόλιες ξεκίνησαν οι σχετικές παρασκηνιακές διεργασίες , δημοσιοποίησε αυτές τις εξελίξεις με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του.

Ο ηττηθείς στις εκλογές δήμαρχος, με την ανακοίνωση του , αναφέρει τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της παράταξης του , στις…27 Ιουνίου , όπως έχουμε γράψει σχετικά . Και ονοματίζει  τους Δημοτικούς Συμβούλους , που σημειωτέον   αποτελούν την πλειοψηφία στη νέα δημοτική ομάδα  της παράταξης και  στη  συνεδρίαση εκείνη με επίσημο κείμενο τους , αν και δεν παρέστησαν , ζήτησαν να αποφασιστεί η συνεργασία της παράταξης τους με τον νικητή των εκλογών Νίκο Χουρσαλά , με συμμετοχή και στη νέα διοίκηση.

Η «ολομέλεια»  ωστόσο , όπως έχουμε γράψει και αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ηττηθέντα δημάρχου απέρριψε την πρόταση τους αυτή . Και καλεί « τους 8 δημοτικούς συμβούλους , Ι. Μελά, Η. Κοσμίδη, Γ. Γκόγκο, Θ. Μερεντίτη, Ι. Καλομπράτσου, Π. Μακρυγιάννη, Μ. Λώνα και Ε. Κωτσίδου, να τιμήσουν και να σεβαστούν  την εντολή και την εμπιστοσύνη των χιλιάδων συμπολιτών μας στον συνδυασμό «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»  για δημιουργική αντιπολίτευση, προς όφελος της πόλης και της Δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι  « ο σύστημα της απλής αναλογικής θεσμοθετήθηκε για την συνεργασία των παρατάξεων στη βάση αρχών- αξιών, προγράμματος και διαφάνειας και όχι για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και προσωπικές στοχεύσεις πέρα και πάνω από την εντολή που έδωσε το εκλογικό σώμα. Τέτοιου είδους πρακτικές, που λειτουργούν εναντίον της δημοκρατίας, οδηγούν τους πολίτες στην απογοήτευση, την αποχή, ακόμα και την εχθρότητα και την αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

 

 
 

About the author

More posts by