Δεν ξεχνά ο Πειραιάς τη γενοκτονία των Ποντίων

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία, διοργάνωσε, η  Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αλεξάνδρας,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιά – Κερατσινίου – Δραπετσώνας κα Αναστασία Ποιμενίδη – Ιωαννίδη στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που ενέταξε την εκδήλωση του συλλόγου στις «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα Χριστίνα Χαρουσίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δρώμενο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:  «353.000: Καμίαν ‘κι ανασπάλω», με τη συμμετοχή 60 και πλέον μουσικών και  ηθοποιών και της ορχήστρας «1919» της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: οι  Αντιδήμαρχοι  κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ρέππας. Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

 
 

About the author

More posts by