Καθημερινά στον Κορυδαλλό , το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ , εκτίθεται πολιτικά από παράγοντες που φέρονται ότι πρόσκεινται σ΄αυτό αλλά μετέχουν στη διοίκηση του νεοδημοκράτη Δημάρχου , Νίκου Χουρσαλά.
Είτε ως αντιδήμαρχοι , είτε ως επικεφαλής Νομικών Προσώπων του δήμου ,ακολουθώντας πλήρως την πολιτική του δημάρχου έρχονται σε αντίθεση μ΄όσα δηλώνει το κόμμα που λένε ότι υποστηρίζουν.Επιτείνοντας τη σύγχυση ως προς τις θέσεις του εν λόγω κόμματος αλλά προπαντός της αξιοπιστίας του.
Ένα ακόμη παράδειγμα είναι όσα συνέβησαν με τον καθηγητή και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστα Αναστασόπουλο, σε πρόσφατη συνεδρίαση της .
Αρνήθηκε να θέσει προς έγκριση , ψήφισμα που κατέθεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων για την περιβόητη μετεγκατάσταση του 8ου Γυμνασίου στο 5ο Λύκειο. Με το πρόσχημα ότι …«δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Σχολικής Επιτροπής»!!!. Αυτό καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης στη Σχολική Επιτροπή
Το ψήφισμα
Το προτεινόμενο ψήφισμα υπογραφόταν από την πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης ,Γεωργία Γιαννακάκη και τον Γραμματέα, Νίκο Καλιακάτσο. Και το οποίο μεταξύ άλλων τι ζητούσε; Το αυτονόητο! Να δηλώσει η Σχολική Επιτροπή ότι αντιτάσσεται «με τη μονιμότητα της παρούσας μεταστέγασης».
Επίσης η Σχολική Επιτροπή « να συμβάλει πιέζοντας τη διοίκηση να αναζητηθούν / διεκδικηθούν χώροι για να καλυφθούν οι ανάγκες» σε σχολικά κτίρια.
Σημειωτέον δε ότι η μεταστέγαση αυτή έχει καταγγελθεί και από την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού , μέλος της οποίας είναι ο κ. Αναστασόπουλος αλλά και από τους προσκείμενους στην ηγεσία της !!!!!!
Ανάφερε συγκεκριμένα το προτεινόμενο ψήφισμα :
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που έχει η πόλη μας. Πολλές φορές έχει συζητηθεί η αναντιστοιχία της ύπαρξης των σημερινών σχολείων με αυτό που θεωρείται σύγχρονο και ασφαλές σχολείο. Η πανδημία που μαστίζει τη χώρα μας το υπαγορεύει με ακόμα πιο αυστηρό τρόπο.
Με ανησυχία και έντονο προβληματισμό βλέπουμε την διοίκηση να αποφασίζει την μεταστέγαση του 8ου Γυμνασίου σε χώρους του 5ου Λυκείου. Σίγουρα το κτίριο που στεγάζεται τώρα το γυμνάσιο δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές αυτού που λέμε σύγχρονο σχολείο. Όμως η μεταστέγασή του στο 5ο Λύκειο δεν μπορεί να αποτελέσει λύση. Η λύση βρίσκεται στην δημιουργία νέου σχολείου στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Από εκεί δηλαδή που έφυγε το 1999 «προσωρινά», λόγω σεισμού. Μια προσωρινή μετακίνηση 22 ετών. Μπορούμε να φανταστούμε πόσο «προσωρινή» θα είναι η επικείμενη μετεγκατάσταση.
Πρέπει να φύγει το 8ο γυμνάσιο από τον χώρο που βρίσκεται αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους «προσωρινού» όταν η διοίκηση δεν έχει υποδείξει ούτε καν αναζητήσει χώρους στο κέντρο της πόλης. Αυτή η μετεγκατάσταση ως «προσωρινή» λύση, ουσιαστικά θα μονιμοποιήσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στη σχολική στέγη. Έτσι:
- Άλλη μια προσωρινή λύση, άλλη μια εικοσαετία να περιμένουν γονείς και μαθητές να φτιαχτεί νέο σχολείο. Θα μπει στο «ψυγείο» κάθε αναζήτηση πραγματικής λύσης από την διοίκηση και θα παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον.
- Οι όποιες κενές αίθουσες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αραιώσουν τους μαθητές των ήδη υπαρχόντων τμημάτων. Αυξάνεται ο πληθυσμός των παιδιών την ώρα που θα έπρεπε να μιλάμε για αραίωση.
- Παιδιά γυμνασίου και λυκείου θα βρίσκονται στην ίδια αυλή, με έντονη την παιδαγωγική ανησυχία της συνύπαρξης.
Πέρα από την μακέτα και τα επιχειρήματα δεν ακούσαμε την παραμικρή κουβέντα για σχεδιασμό και οργάνωση χρονοδιαγράμματος, για δεσμεύσεις χώρων, απαλλοτριώσεις, δημιουργία νέων σχολείων στο κέντρο της πόλης. Ίσως αν δεν ψάχναμε για σχολείο αλλά για σούπερ μάρκετ ή εμπορικό κέντρο, ο χώρος να βρισκόταν πιο εύκολα και με λιγότερες διαδικασίες.
Κατόπιν τούτου ζητάμε από τη Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας εκπαίδευσης:
- Να μην συμφωνήσει με τη μονιμότητα της παρούσας μεταστέγασης.
- Να μην συμφωνήσει με την πολιτική που επιλέγει το μικρότερο κακό ως λύση.
- Να μην αφήσει, με την επιχειρηματολογία πως «τα σχολεία θέλουν χρόνια για να γίνουν», να χαθούν και οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι για ανέγερση σχολείων.
- Να συμβάλει πιέζοντας τη διοίκηση να αναζητηθούν / διεκδικηθούν χώροι για να καλυφθούν οι ανάγκες του 8ου γυμνασίου αλλά και των 2ου, 3ου, 4ου και 5ου γυμνασίων».