Μ’ ανακοίνωση της , η Αριστερή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κορυδαλλού, καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες διευθύνσεις ότι « καθώς πλησιάζουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα «Ωνάσεια» σχολεία, μάς βομβαρδίζουν με «εξαιρετικά επείγοντα» mails, καλώντας σε εθελοντική(!) επιτήρηση.
Η κραυγαλέα αυτή προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή ενός θεσμού που παραχωρεί το δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικά συμφέροντα μετατρέποντας το σε χώρο επιλογής, ανταγωνισμού και αποκλεισμών, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η σιωπή (ή και η έμμεση αποδοχή) μεγάλου μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος δεν μας εκπλήσσει πλέον.
Η πολυήμερη σιγή, οι αποσπασματικές ανακοινώσεις και η απουσία κεντρικής κατεύθυνσης για αντίδραση, δείχνουν πώς – δυστυχώς – ακόμα και στις «ριζοσπαστικές» πτέρυγες, η διαχειριστική λογική έχει πια κυριαρχήσει.
Εμείς λέμε καθαρά:
- Δεν επιτηρούμε τις εξετάσεις που χτίζουν το σχολείο της ταξικής διαλογής.
- Δεν νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας τη λειτουργία των «εκλεκτών» σχολείων.
- Καλούμε την ΟΛΜΕ να καλέσει τους συναδέλφους σε μαζική άρνηση συμμετοχής στις επιτηρήσεις.
- – Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά – χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς χορηγούς, χωρίς αποκλεισμούς.
Το δίκιο δεν είναι «εξαιρετικά επείγον» — είναι διαρκές» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.