Κάνουν χειρότερα απ΄όσα κατάγγειλαν ως αντιπολίτευση

 

 

Νέα ασύλληπτα τερτίπια  κατήγγειλε ο Κατσούλης. Ως πότε θα τα ανέχονται και οι άλλες παρατάξεις;

 

Ότι κατάγγειλε στο παρελθόν από τη θέση της αντιπολίτευσης και ακόμη χειρότερα , πράττει η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου .

Έχοντας την ενεργή ή σιωπηλή στήριξη και μεγάλου μέρους των Δημοτικών Συμβούλων που είχαν εκλεγεί  με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Κασιμάτη , ανεξάρτητα αν έχουν αποχωρήσει ή μείνει , υιοθετεί και εφαρμόζει πρακτικές , που ουδέποτε άλλοτε είχαν συμβεί σε τέτοια έκταση , στο δήμο Κορυδαλλού.

Τις μεθοδεύσεις αυτές πολλάκις έχει στηλιτεύσει με δριμύτητα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , Νίκος Κατσούλης , θέτοντας ευθέως ζήτημα Δημοκρατικής Λειτουργίας του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κατά καιρούς «διαβεβαιώσεις» της κυρίας Κατσάνου , για  τη μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω του Διαδικτύου ,κάτι που γίνεται και στον τελευταίο δήμο της χώρας , ιδιαίτερα τώρα λόγω κορωνοιού , αποδείχθηκαν , μέχρι σήμερα  , ότι  είναι ανάλογες της « αξιοπιστίας» της συνδιοίκησης Χουρσαλά

Τώρα ,με ανακοίνωση του και αφού έχει παρέλθει αρκετός χρόνος ώστε να μην ήταν κάτι το « τυχαίο» , καταγγέλλει με σφοδρότητα όλα  αυτά που συμβαίνουν με προσωπική ευθύνη της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , Μερόπη Κατσάνου και την απόλυτη πολιτική στήριξη των  κκ Χουρσαλά –Δημόπουλου.

Ιδιαίτερα για τον δεύτερο , η στήριξη αυτών των πράξεων και κυρίως από στέλεχος της παράταξης του , όπως είναι η κυρία Κατσάνου , συνιστά  πολιτική ντροπή .

Για όσα , πολύ υποδυέστερα , έλεγε ο ίδιος κατά του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού , Δημήτρη Μερεντίτη επί Κασιμάτη , με βαρύτατους μάλιστα προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

 

                         Η ανακοίνωση

 

Ο κ. Κατσούλης και η παράταξη του συγκεκριμένα , καταγγέλλουν έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων .

Μάλιστα , από τις 8 Οκτωβρίου , έχουν στείλει δύο επιστολές προς την  κυρία Κατσάνου , σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα η κυρία Κατσάνου , καταγγέλλεται για τα εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κατσούλη:

  1. « Δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει κάνει απευθείας αναθέσεις ύψους 16.000 ευρώ για την αγορά και υποστήριξη σχετικών συστημάτων.
  2. Προέκυψαν τεράστια τεχνικά προβλήματα στις τελευταίες εξ αποστάσεως συνεδριάσεις καθιστώντας αδύνατο να πάρουν τον λόγο δημοτικοί σύμβουλοι ή ακόμα και να κρατηθούν πρακτικά.
  3. Δεν αποδίδονται στην παράταξη του «μαζί» οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Δ.Σ., παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας.
  4. Ουσιαστικά οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θέτοντας σοβαρά θέματα διαφάνειας.
  5. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος και χρειάζεται επικαιροποίηση.

Όλα τα παραπάνω το «μαζί» τα θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρά για την δημοκρατικότητα και την διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού  Συμβουλίου και έχει καταθέσει προτάσεις θέτοντας την εμπειρία του στην διάθεση του Δήμου».