Καταπάτησε τον Όρκο που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού και παρανόμησε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του

 

Αυτό που συνέβη στις Δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού, στην πρώτη του μάλιστα συνεδρίαση, είναι πρωτοφανές και πολιτικά –θεσμικά  ανήκουστο

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την ορκωμοσία τους, όλα –δυστυχώς τα μέλη των παρατάξεων (ακόμη και του ΚΚΕ) του Δημοτικού Συμβουλίου καταπάτησαν κατάφωρα τον όρκο που έδωσαν και έλεγε  : “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”.

Δείχοντας παντελή άγνοια των συνεπειών των πράξεων τους –και αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο για την πόλη- επέλεξαν να γράψουν  κυριολεκτικά « στα παλιά τους τα παπούτσια» όσα  αναφέρει ο νόμος και  συγκεκριμένα η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών .

Η οποία ορίζει ξεκάθαρα ότι οι δυο πολύ κρίσιμες θεσμικές Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου ( η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία .Και όχι δια βοής , ή δια ανατάσεως χειρός ή με κάθε λογής άλλες μεθοδεύσεις .

Και το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού , με τη συν-ενοχή ΟΛΩΝ των παρατάξεων , αποφάσισε ετσιθέλικα να μην προβεί σε ψηφοφορία αλλά να οριστούν…ex officio ,οι προτεινόμενοι από τους επικεφαλής των παρατάξεων .

Από την αρχή της συνεδρίασης , είχε διαφανεί η πρόθεση –«διάθεση» Δημοτικών Συμβούλων κυρίως από την παράταξη « Κασιμάτη» α μην τηρηθεί καθόλου η σχετική εγκύκλιος του  υπουργού . Αλλά στο « έτσι» …να « βγουν».

Παρ’ όλο δε  απαντήθηκε τότε ότι είναι υποχρεωτικό να γίνουν ψηφοφορίες ,στη συνέχεια όλοι τους το … «ξέχασαν».

Έτσι λοιπόν  ΣΥΣΣΩΜΟ το Δημοτικό Συμβούλιο το αποφάσισε :Είτε από αλαζονεία,είτε από ετσιθελισμό .Είτε επειδή   θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω και των ίδιων των νόμων .Είτε νομίζοντας ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.Είτε θεωρούν  τους νόμους και τις υπουργικές εγκυκλίους άνευ αξίας και σημασίας. Είτε ότι μπορούν να  τους εφαρμόζουν a la cart  και  να  μην  » τρέχει τίποτε» .Είτε επειδή  βαριόντουσαν στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση να εκπληρώσουν μια στοιχειώδη υποχρέωση της εκλογής τους που τόσο οι ίδιοι επιδίωξαν δαπανώντας και χρήμα  και ήθελαν να «τελειώνουν» .

Τώρα , η σχετική διαδικασία  πρέπει να ακυρωθεί και να επαναληφθεί.Και οφείλουν να το ζητήσουν τόσο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι ίδιες οι παρατάξεις .Διότι διαφορετικά , στις άλλες αποφάσεις του με ποια  ηθική  «υπόσταση» μπορούν να  «κρίνουν» και να «αποφασίζουν» ;

Και διότι επίσης ,  στην αντίθετη περίπτωση που  συνταχθεί πρακτικό ότι έγινε « σύννομα» η σχετική διαδικασία ,θα είναι ψευδές ,μ΄ότι συνέπειες  μπορεί να έχει αυτό για όσους ( αιρετούς και  τυχόν υπηρεσιακούς παράγοντες ) το υπογράφουν. Αλλά και στις αποφάσεις που θα λάβουν οι Επιτροπές αυτές και οι οποίες θα κινδυνεύουν να ακυρωθούν μετά από ένα διάστημα.

  Η ψευδέστατη  …επίσημη ανακοίνωση

Στην επίσημη ανακοίνωση του  δήμου ψευδέστατα αναφέρεται ότι « το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εξέλεξε χθες, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, στην πρώτη του συνεδρίαση» τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Και   παραπλανητικά ότι αυτό συνέβη  μάλιστα  «σε κλίμα συναίνεσης και με ευρεία αποδοχή» και για τις Επιτροπές.

Εκτός κι αν η διοίκηση Χουρσαλά  αναφερόμενη σε « συναίνεση» και « ευρεία αποδοχή» , εκλαμβάνει έτσι την αποδοχή όλων των παρατάξεων στην καταπάτηση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Διότι εκλογές δεν έγιναν για να « διαπιστωθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση  και πάλι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ αναφέρεται ότι « εξελέγησαν» τα μέλη των Επιτροπών.

Γράφει συγκεκριμένα ΑΝΑΛΗΘΩΣ η ανακοίνωση του δήμου   ότι « τακτικά μέλη εξελέγησαν …» κλπ.Κάτι που φυσικά δεν έγινε όπως προαναφέραμε.

                    Οι « συνθέσεις»

Τέλος , τα μέλη που ορίστηκαν παράτυπα και κατά παραβίαση όσα όρισε το υπουργείο Εσωτερικών και εφαρμόστηκαν σ΄όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας , πλην του ..Κορυδαλλού , έχουν ως εξής , σύμφωνα πάντα με την  ανακοίνωση του δήμου :

«Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δημόπουλος. Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Σπύρος Κασιδιάρης, Μιχάλης Τζιρίτας (Σύμπραξη Δημοτικών Παρατάξεων), Ιωάννα Καλομπράτσου (Ανεξάρτητοι), Ελένη Γαλανοπούλου (Πολίτες για τον Κορυδαλλό), Νίκος Καλιακάτσος (Λαϊκή Συσπείρωση), Λάζαρος Αλεξανδρίδης (Μαζί για τον Κορυδαλλό). Αναπληρωματικά μέλη: Φίλιππος Θεοφιλίδης, Νίκος Ζήσης (Σύμπραξη Δημοτικών Παρατάξεων), Γιώργο Γκόγκος (Ανεξάρτητοι), Δημήτρης Χριστοφορίδης (Πολίτες για τον Κορυδαλλό), Παύλος Σιόντορος και Τάσος Ζερβός (Λαϊκή Συσπείρωση), Καλλιόπη Μαυροειδάκου, Σοφία Σιδηροπούλου (Μαζί για τον Κορυδαλλό).

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Τζέρπος. Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Απόστολος Αρώνης, Γιάννης Διάκος (Σύμπραξη Δημοτικών Παρατάξεων), Μαρία Γιαννακάκη (Ανεξάρτητοι), Μαρία Καλαμάρη (Πολίτες για τον Κορυδαλλό), Ανδρέας Αναστασόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση), Σοφία Σιδηροπούλου (Μαζί για τον Κορυδαλλό). Αναπληρωματικά: Δημήτρης Παπαδογεωργής, Γιάννης Πάχος (Σύμπραξη Δημοτικών Παρατάξεων), Γιάννης Μελάς (Ανεξάρτητοι), Ελευθερία Ξένου- Βράκα (Πολίτες για τον Κορυδαλλό), Ελευθερία Παπουτσιδάκη, Αναστάσιος Ζερβός (Λαϊκή Συσπείρωση), Καλλιόπη Μαυροειδάκου, Λάζαρος Αλεξανδρίδης (Μαζί για τον Κορυδαλλό).

Σε κάθε επιτροπή θα συμμετάσχουν και δύο Αντιδήμαρχοι, που θα οριστούν από τον Δήμαρχο».

 
 

About the author

More posts by