Μέσω ΚΕΚ οι προσλήψεις καθηγητών στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου Κερατσινίου

Δ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2011

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΚ φαίνεται ότι είναι η προσφορότερη λύση προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπως φάνηκε από τη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας για το πρόβλημα που έχει προκύψει, ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής,  εξήγησε ότι οι θέσεις για καθηγητές που ζήτησε ο Δήμος για τη λειτουργία των τμημάτων, το πιθανότερο είναι να μην εγκριθούν, αφού δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες θέσεις στον Οργανισμό και γι’ αυτό η διοίκηση προσανατολίζεται σε δύο λύσεις, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα τμήματα.

Η μία λύση είναι οι συμβάσεις έργου, οι οποίες όμως, όπως είπε ο Δήμαρχος, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξυπηρετούν, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί καθηγητές που συνεργάζονται χρόνια με το Δήμο, εργάζονται μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα και επομένως δεν τους συμφέρει να υπογράψουν συμβάσεις έργου, αφού δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ΦΠΑ και την εφορία.

Η δεύτερη λοιπόν λύση, συνέχισε ο Δήμαρχος, και η επικρατέστερη, είναι η σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΚ, ώστε να προσλάβει εκείνο καθηγητές, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα συνεργάζονται με το Δήμο. «Το ΚΕΚ μπορεί να το κάνει» διαβεβαίωσε και επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται οι ήδη υπάρχοντες δάσκαλοι.

    Κούβαρης

Έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε το στέλεχος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης» Κώστας Κούβαρης. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι παρόλο που ήταν γνωστό σ’ όλους ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι θέσεις στον οργανισμό για να δοθεί η έγκριση, η διοίκηση προχώρησε σ’ αυτή την επιλογή, καλώντας τώρα το Σώμα, μία με δύο βδομάδες δηλαδή πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα, να αποφασίσει μια προγραμματική με το ΚΕΚ.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο άλλη μια φορά» δήλωσε μεταξύ άλλων.

     Χάσκας

Από την πλευρά του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Χάσκας εξέφρασε την άποψη ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, όσο καλή θέληση και αν έχουν, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προσφέρουν ορισμένες υπηρεσίες, όπως αυτές του πολιτισμού και του αθλητισμού, και επομένως το μόνο εργαλείο που έχει αυτή τη στιγμή ο Δήμος είναι το ΚΕΚ.

«Δυνατότητες λειτουργικής ευελιξίας το ΚΕΚ διαθέτει» τόνισε, επισημαίνοντας ότι μπορεί να κάνει τις προσλήψεις που χρειάζονται.

 Χρονόπουλος

Πρόθυμος να ψηφίσει μια συγκεκριμένη πρόταση, πάνω στη λογική που ανέπτυξε ο Δήμαρχος, δήλωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χρονόπουλος.

«Ο Δήμος πρέπει να τα λειτουργήσει και για να τα λειτουργήσει θέλει εργαλεία» ανέφερε, μιλώντας για τα τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού και εξέφρασε την άποψη ότι με τη βοήθεια του ΚΕΚ, μπορεί ο Δήμος πράγματι να λειτουργήσει τα τμήματα αυτά.

Φωτίου-Τσιρίδης

Σύμφωνη με την πρόταση δήλωσε και η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πολυξένη Φωτίου, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος, σε αντίθεση με την επιχείρηση, δεν έχει την ευελιξία να κάνει τις προσλήψεις. Την  ανάγκη να βρεθεί μια λύση, αναγνώρισε και το στέλεχος της ίδιας παράταξης Γιώργος Τσιρίδης και κάλεσε τη διοίκηση να φέρει μια συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να ψηφιστεί από το Σώμα.

Μυργιαλή

Ακολούθησε η τοποθέτηση του στελέχους της ίδιας παράταξης Χρύσας Μυργιαλή, η οποία κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι άργησε να δρομολογήσει τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να φτάσει να συζητάει στο και πέντε το θέμα της προγραμματικής με το ΚΕΚ.

«Δεν σας κρύβω ότι προσωπικά είμαι προβληματισμένη δεδομένων των όσων έχουν ακουστεί σε σχέση με το ΚΕΚ» συνέχισε και υποστήριξε ότι δομές, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί εντός του Δήμου.

Λούπης

Αντίθετος στην ψήφιση ενός τέτοιου θέματος, δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Λούπης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Αντιδράσεις προκάλεσε τέλος η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Νίκου Οικονομάκη, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από τη στήριξη της αντιπολίτευσης προς το ΚΕΚ, του οποίου το κλείσιμο ζητούσε μέχρι πρόσφατα. «Ας σας προβληματίσει λιγάκι» είπε και δήλωσε ότι θα στηρίξει την επιθυμία και τη βούληση του Δημάρχου, όσον αφορά τα τμήματα. «Απλά και μόνο βάζω έναν προβληματισμό» είπε.