Και φέτος θα περάσουν δημιουργικά το καλοκαίρι τα παιδιά της Νίκαιας –Ρέντη

 

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη θα υλοποιήσει και αυτή τη  χρονιά πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης, με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ – 2020» για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δυο περιόδους και θα φιλοξενήσει μέχρι 120 παιδιά σε κάθε περίοδο: 29/06 -10/07/2020 (Α΄ Περίοδος) , 13/07 –  24/7/2020 (Β΄ Περίοδος).

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους του Δημοτικού Γυμναστηρίου “Πλάτων”, του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» και του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας. Η προσέλευση των παιδιών είναι στις  8.00 π.μ. και η αναχώρησή τους στις 13.30.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων , Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Οι αιτήσεις (έντυπο αίτησης και έντυπο συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου) μαζί με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων, θα υποβάλλονται στο:

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ :
Δ/νση: Κέντρο Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, Νίκαια
Τηλ.: 210 4919947 & 210 4911257
και για τις δύο περιόδους, από Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 και από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

                                               Ιωακειμίδης

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης , δήλωσε :

«Αν και η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη  εξακολουθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδιού και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια πραγματική υπερπροσπάθεια προκειμένου το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μου» να λειτουργήσει και φέτος όσο το δυνατό καλύτερα. Έχουμε αποδείξει αυτά τα χρόνια ότι βασική προτεραιότητα των δράσεών μας είναι τα παιδιά και οι ανάγκες τους. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους».