Γιατί δεν πάει ο Ν. Κατσούλης στις νευραλγικές επιτροπές του δήμου Κορυδαλλού;

 

Παντελώς …άφαντη είναι η δημοτική παράταξη ” Μαζί για τον Κορυδαλλό” από τις συνεδριάσεις των δυο νευραλγικών επιτροπών του δήμου – της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής.

Από πέρυσι τέτοιο καιρό που εξελέγη η νέα σύνθεση των δυο επιτροπών και ο επικεφαλής του ” Μαζί’ , Νίκος Κατσούλης , αποφάσισε να είναι εκείνος που από την παράταξη του  θα συμμετέχει σ΄αυτές ως εκπρόσωπος της, απουσιάζει σχεδόν σ΄όλες.

Η στάση αυτή ( απουσία)  του ” Μαζί”, όπως και το γεγονός να είναι ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης και στις δυο επιτροπές , δεν γνωρίζουμε να έχει προηγούμενο σ΄άλλους δήμους.

Ποιοι ς λόγοι είναι εκείνοι για τους οποίους επέλεξε ο κ. Κατσούλης , να μη συμμετέχει στις συνεδριάσεις  των δυο επιτροπών οι οποίες είναι εκείνες ουσιαστικά που αποφασίζουν για τα πάντα ( προμήθειες , διαγωνισμοί , προσλήψεις , πρόστιμα κλπ) ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει το πολύ μια φορά το μήνα έχει καταστεί ” διακοσμητικό’;

Έχει ληφθεί από την παράταξη κάποια απόφαση με βάση συγκεκριμένους πολιτικούς-θεσμικούς λόγους ; Ποιοι είναι αυτοί και γιατί δεν τους δημοσιοποίησαν ;

Είναι προσωπικοί λόγοι ; Τότε γιατί δεν ορίσθηκαν ως εκπρόσωποι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Δεδομένου ότι υπήρξε πρόθεση συμμετοχής τουλάχιστον από μια Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης   , που εκφράστηκε στην  ειδική εκείνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί δεν πάνε οι αναπληρωματικοί που έχει ορίσει;

Αποτέλεσμα αυτούς είναι , η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , εύκολα να περνά ότι θέλει και το βάρος της αντιπολίτευσης και του ελέγχου της , σ΄αυτές  τις δυο επιτροπές να το σηκώνει μόνη της , η ” Λαική Συσπείρωση”.

Και φυσικά , θα ήταν ανόητο να περίμενε κανείς γι αυτή την  στάση του “Μαζί” , ότι θα έλεγε  “ευχαριστώ” η Δημοτική Αρχή ή ότι τουλάχιστον  δεν θα το σχολίαζε -επέκρινε και θ΄ άφηνε στο ” ντούκου” , να συνεχιστεί.

Τουναντίον , ο κ. Χουρσαλάς αντιλαμβανόμενος  ορθώς ότι όλα αυτά αποτελούν  ” βούτυρο στο ψωμί” του και ακυρώνουν την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει το “Μαζί” στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την κριτική που ασκεί , το αξιοποίησε δεόντως στην τελευταία συνεδρίαση του.

Σ΄αυτήν λοιπόν τη συνεδρίαση,  κ. Χουρσαλάς , ούτε λίγο -ούτε πολύ χαρακτήρισε  τον κ. Κατσούλη ανενημέρωτο σε θέματα που είχε θέσει ο ίδιος, διότι όπως του είπε , από τότε που εξελέγη στις δυο αυτές επιτροπές δεν έχει συμμετάσχει για να έχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση επί των σημαντικών ζητημάτων του δήμου .

Ποια ήταν η συνέχεια ; Μετά απ΄αυτό το πρόγκημα , ο κ. Κατσούλης… πήγε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , που έγινε τις αμέσως επόμενες ημέρες,