Φορομπηχτική η διοίκηση Κασιμάτη. Απέρριψε την πρόταση Δημόπουλου για μείωση

 


Ανάμεσα στους « πρωταθλητές» πανελλαδικά των δήμων με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη , συγκαταλέγεται ο Κορυδαλλός .
Τα τελευταία χρόνια και ενώ τη χώρα και τα νοικοκυριά συνέτριψε η οικονομική κρίση , η κοινωνικά ανάλγητη η διοίκηση Κασιμάτη , επέβαλε υπέρογκες και αβάσταχτες αυξήσεις .Συνολικά αύξησε σε 13 % τα δημοτικά τέλη .
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η παράταξη Κασιμάτη με την ΣΤΗΡΙΞΗ της παράταξης Μελά ( πρώην στενότατου συνεργάτη του ) , δεν ενέκριναν την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης , « Δήμος για Όλους» , που ζήτησε να μειωθούν τα τέλη .
Ακολουθώντας την πιο παλαιοκομματική και κουτοπόνηρη πολιτική , τις αυξήσεις αυτές η απερχόμενη διοίκηση Κασιμάτη , τις επέβαλε αμέσως …μετά τις εκλογές του 2010 και του 2014, όπου είχε επανεκλεγεί .
Τη μεγαλύτερη αύξηση τελών την πραγματοποίησε το 2015 , αυξάνοντας στην κυριολεξία εν μια νυχτί 9% τα δημοτικά τέλη .
Ουδέποτε στο παρελθόν από οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Αρχή είχε επιβληθεί τόσο μεγάλη αύξηση . Όταν ήταν μάλιστα ο πληθωρισμός στα ύψη και θα μπορούσε να «δικαιολογηθεί» και το κυριότερο ήταν οι περίοδοι των « παχιών αγελάδων» και όχι των συσσιτίων , της ανεργίας και της φτωχοποίησης , όπως η τωρινή.
Και κυρίως ενώ από το 2010 και μετά έχουν μειωθεί δραστικά τόσο ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου , η μισθοδοσία τους κ.α
Αντίθετα , η ανάλγητη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , επαίρεται , δίχως καμία αιδώ , ακόμη και για τα « ματωμένα πλεονάσματα» που δηλώνει ότι έχει από αυτή τη φορομπηχτική πολιτική της .
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους» , Γιώργος Δημόπουλος, παρότι έχει επιβάλλει τόσο υψηλά τέλη , έχει αφήσει στην κυριολεξία «γυμνό» το δήμο από νέες υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού:
-ΚΑΜΙΑ αγορά νέου απορριμματοφόρου
_ ΚΑΝΕΝΑ εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού , ο οποίος παραμένει ενεργοβόρος και κοστοβόρος
-ΚΑΜΙΑ άλλη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού , όπως όφειλε να πράξει , με τα τεράστια έσοδα που έχει ετησίως από τα υπέρογκα δημοτικά τέλη στον Κορυδαλλό .

Αντί λοιπόν να πράξει όλα αυτά ‘ πανηγυρίζει” γιατί δεν τα αύξησε και ” μείωσε¨ τα τέλη σε ειδικές κατηγορίες ( πολύτεκνους κ.α) ενώ τα προηγούμενα χρόνια τους τα  έχει αυξήσει .

Και επίσης όταν :

-Σε πάρα πολλούς δήμους για τις κοινωνικές αυτές κατηγορίες έχει αποφασισθεί όχι η μείωση αλλά η ΠΛΗΡΗΣ απαλλαγή τους από καταβολή τελών

-Ήδη δήμοι  δίνουν και ειδικά επιδόματα πχ σε πολύτεκνους από τα δικά τους χρήματα

-Πολλοί δήμοι όχι μόνο δεν ” πάγωσαν” τα δημοτικά τέλη αλλά τα ΜΕΙΩΣΑΝ  σημαντικά κ.α

Παρότι λοιπόν η  διοίκηση Κασιμάτη  ΤΙΠΟΤΕ απ’ όλα αυτά δεν έχει πράξει, τουναντίον  τα ακριβώς αντίθετα έχει αποφασίσει , έχει το θράσος και να …πανηγυρίζει.