Χωρίς Χρήστου και Λαλιώτη δεν θα υπήρχε Δημαρχείο κ. Κασιμάτη

dimarxeio korydallou -kassimatis- laliotis-xristou…Πανηγυρίζει  την Παρασκευή ,  η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , πρωτοστατούντος του ίδιου του Δημάρχου , για την κατασκευή και λειτουργία του ιδιόκτητου- νέου- Δημαρχείου της πόλης .
Πρόκειται όντως για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής  για κάθε πόλη που θέλει να ανταποκρίνεται  τόσο στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές  συνθήκες  και για τις οποίες απαραίτητο είναι να διαθέτουν σύγχρονο διοικητήριο.
Οι όποιες ενστάσεις  – γιατί  μόνο τόσες θέσεις πάρκινγκ ή αν τόσες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα  για γραφεία θα είναι απαραίτητα και μετά από δέκα χρόνια από την στιγμή κατά την οποία μιας σειρά από τα σημεριινά  τμήματα – γραφειοκρατία- θα έχουν καταργηθεί και επομένως θα μπορούσαν να διατεθούν για την στέγαση άλλων κρατικών υπηρεσιών από τις οποίες εκτός από έσοδα από ενοίκια  ο Δήμος θα είχε όφελος από τη διασφάλιση της παραμονής τους στον Κορυδαλλό  κ.α- δεν μπορούν να επικαλύψουν ή να «μικρύνουν» τη σημαντικότητα αυτού του  έργου.
Όπως επίσης ότι την κατασκευή την έτρεξε ο σημερινός  Δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης  αναζητώντας  με επιμονή και  υπομονή χρηματοδότηση, η οποία όμως δυτυχώς έγινε από εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων . Που σημαίνει ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός  των στελεχών του κ. Κασιμάτη ( Χριστοφορίδη , Γουρδομιχάλη , Μάνου) και του ιδίου,  ότι οι Κουρδαλλιώτες « δεν  πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ» . Βεβαίως και πλήρωσαν αφού τα εκτομμύρια ευρώ που στοίχισε- εκτός από ένα μέρος –  δόθηκαν από κρατικά χρήματα δηλαδή από τη φορολόγηση όλων . Και φυσικά πρέπει , να σημειωθεί ότι , κανένα Δημαρχείο , μέχρι σήμερα στη  χώρα μας δεν έγινε από απευθείας φορολόγηση δημοτών .
Τα « θεμέλια     Όμως για να το πράξει αυτό , ο Κορυδαλλός και η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , είχαν την  τύχη , το μεγαλύτερο και το δυσκολότερο μέρος της κατασκευής να  έχει δρομολογηθεί από την προκάτοχό της , τη  Δημοτική Αρχή Χρήστου αλλά και την αμέριστη στήριξη του Κώστα Λαλιώτη.
Διότι εκείνοι είναι που κατ΄αρχήν  εξασφάλισαν το χώρο στο οποίο κτίστηκε το Δημαρχείο .
Η Δημοτική Αρχή Χρήστου , από το 1995 που ανέλαβε επιδόθηκε σ΄ ένα σκληρό διεκδικητικό αγώνα για την παραχώρηση του πρώην «Ασύλου» στο Δήμο . Ο οποίος ευοδώθηκε   εντός της πρώτης τετραετίας της . Και  με την στήριξη – χρηματοδότηση επί Λαλιώτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ  κατόπιν γκρεμίστηκαν τα κτίρια , εξέλιξη που μέχρι τότε θεωρείτο « άπιαστο όνειρο» για  τους περισσότερους Κορυδαλλιώτες και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που είχαν εκ των προτέρων σπέυσει να αμφισσβητήσουν την αποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας .
Έχασε χρηματοδότηση από τον «ΘΗΣΕΑ»
Κατόπιν η Δημοτική Αρχή Χρήστου κατάρτισε προμελέτη .Η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το 2005 .Την ίδια χρονιά πέτυχε να το προεντάξει   στο πρόγραμμα « ΘΗΣΕΑΣ» στις 17/5/2005 με προυπολογισμό χρηματοδότησης  με 2,2 εκατ. ευρώ .Σημαντικότατη εξέλιξη αφού σήμαινε και την επίσημη δρομολόγηση της κατασκευής του , με εξασφαλισμένη εκ των προτέρων τη χρηματοδότηση  σημαντικού μέρους του συνολικού προυπολογισμού .Την οποία   όμως  η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , δεν μπόρεσε να το διατηρήσει. Έτσι επι των ημερών της μειώθηκε σε 1,7 εκατ, ευρώ (!), παρότι τότε η χώρα διήνυε την περίοδο των « παχιών αγελάδων» και οι χρηματοδοτήσεις προς την Αυτοδιοίκηση ήταν παραπάνω από γενναιόδωρες . Με αποτέλεσμα , τα επιπλέον 6,7 εκατομμύρια ευρώ να δοθούν από εθνικούς πόρους.
Επίσης επί των ημερών της Δημοτικής Αρχής Χρήστου- στις 19/6/2006 -έγινε  και η δημοπράτηση του έργου .
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τότε όπως και  αυτή την τριετία που « έτρεξε» το έργο ήταν ο Γιώργος Δημόπουλος. Ο οποίος , αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εκείνος που εξασφάλισε κια τη δωρεάν επίπλωση και τον εξοπλισμό του νέου Δημαρχείο.
Επομένως αν δεν υπήρχε ο Λαλιώτης να στηρίξει τη διεκδίκηση του αιτήματος του Δήμου για κατεδάφιση των κτιρίων και παραχώρηση της έκτασης και της ιδιοκτησίας της  ( του πρώην Ασύλου) στο Δήμο και η Δημοτική Αρχή Χρήστου που δεν ολιγώρησε  αλλά  με μια σειρά ενέργειες εξασφάλισε τη δρομολόγηση και χρηματοδότηση του έργου , πολύ δύσκολα σήμερα ο Κορυδαλλός , θα είχε το Δημαρχείο . Και αυτό δεν  πρέπει να το αποσιωπά ο σημερινός Δήμαρχος , κ. Κασιμάτης.