Με επιτυχία τα Σαλαμίνια 2015

5 

Τελετή απονομής επάθλων στους αθλητές του 3ου δρόμου τιμής Μαραθωνοσαλαμινομάχων  από τον Τύμβο Μαραθώνα στην Πλ.  Ηρώων της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015».

Τα έπαθλα απένειμαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αγγελόπουλος , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Νωρίτερα η  Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής για το ενδιαφέρον του για το νησί της Σαλαμίνας, την άψογη συνεργασία και την άμεση κινητοποίηση και «συμβολή του  στην αποκατάσταση της ομαλότητας  στο νησί μετά τα έντονα προβλήματα που προκάλεσε  η πρόσφατη κακοκαιρία». Επίσης ευχαρίστησε τους Δήμους  ΑΘηναίων και Πειραιά για την συνδρομής τους σε βασικές ανάγκες  του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Δήμαρχο και την διαβεβαίωσε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της Περιφέρειας η στήριξη των νησιών και της Τροιζηνίας, με έμφαση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις υποδομές και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε άκρως εντυπωσιακά με την άφιξη του οπλικού  αγήματος «Λεωνίδας» από πολεμιστές του   5ου π.χ. αιώνα με αντιπροσωπευτική στολή και  εξάρτηση των πόλεων – κρατών της εποχής.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε ημερίδα με θέμα την διατροφή από τον Σύλλογο  Ελλήνων Ολυμπιονικών ενώ η δήμαρχος έθιξε την «ανάγκη μέριμνας επαγγελματική αποκατάσταση τους ώστε να έχουν την δυνατότητα της απρόσκοπτης συνέχειας  των αθλητικών δραστηριοτήτων τους.»