Γ. Ραγκούσης: Επιβεβαιώνει μεν, ψεύδεται δε, η κυβέρνηση για το μπάζωμα των Λατομείων Κορυδαλλού

 

 Καταπέλτης είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Πειραιά , Γιάννης Ραγκούσης κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη , Τάκη Θεοδωρικάκου, για τα παράνομα μπαζώματα στα πρώην λατομεία Κορυδαλλού.

Αιτία , η απάντηση που έδωσε ο  υπουργός στη Βουλή στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Ραγκούσης .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Πειραιά ,καταγγέλλει ευθέως τον υπουργό ότι “ ψεύδεται” και ρίχνει το “μπαλάκι” των ευθυνών στο  Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού.

” Επί της ουσίας” ο κ. Θεοδωρικάκος , τονίζει ο κ. Ραγκούσης, παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα “ να καλύπτει το παράνομο μπάζωμα από αγνώστους (.

 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ραγκούση, έχει ως εξής :

«Επιβεβαιώνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, τα αναφερόμενα σε σχετική ερώτησή μας στη Βουλή για τα λατομεία του Σχιστού Κορυδαλλού, με θέμα:

«Η παραχώρηση έγινε, το μπάζωμα, όμως, των λατομείων του Σχιστού Κορυδαλλού, συνεχίζεται…».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην με αρ. πρ. : 7017/4/26032-γ’/16-6-2022 απάντησή του, το Α.Τ. Κορυδαλλού έχει διακριβώσει την εναπόθεση μικρής ποσότητας οικοδομικών υλικών, η οποία σύμφωνα με τους υπεύθυνους( χρησιμοποιείται για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ψεύδεται, όμως, όταν ισχυρίζεται ότι στη νέα έρευνα του Α.Τ., κατόπιν καταγγελίας στις 12-5-2022, δεν κατέστη δυνατόν να την εξακριβώσουν, γιατί βρήκαν την είσοδο κλειστή (!). Η είσοδος, κι όχι μόνο μία,  είναι ανοιχτή και προσβάσιμη κι αν έκαναν τον κόπο να εισέλθουν θα έπβλεπαν και τον εσκαφέα στο βάθος που τακτοποιεί τα μπάζα.

Εκτίθεται, επομένως, κι εκθέτει το Α.Τ. Κορυδαλλού, ο κ. Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας την Αστυνομία σε ρόλο «παρατηρητή» και επί της ουσίας να καλύπτει το παράνομο μπάζωμα από αγνώστους .

Επειδή, όμως, η πολιτική της ανευθυνότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει κοντά ποδάρια, αποκαλύπτουμε στο λαό του Κορυδαλλού πως, η ανάπλαση των Λατομείων καθώς και η προστασία του χώρου από την άδηλη δραστηριότητα κάποιων επιτήδειων, είναι ένα ακόμα κυβερνητικό ψέμα».

To korydallosnews.gr, είχε δημοσιεύσει τόσο την ερώτηση του κ. Ραγκούση όσο και την απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου:

https://korydallosnews.gr/%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1/%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-korydallosnews-gr-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1/

 

Ξεμπρόστιασε ο Θεδωρικάκος το δήμο Κορυδαλλού για τα μπάζα στα πρώην λατομεία απαντώντας στον Ραγκούση