Η Νίκαια της μιζέριας και της απαξίωσης- Χωρίς χριστουγεννιάτικο στολισμό οι κεντρικοί της δρόμοι

 

Αν και η διοίκηση του Δήμου Νικαίας , αρέσκεται να επικαλείται ότι η Νίκαια είναι πληθυσμιακά ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας , η απόσταση που χωρίζει από το να ανταποκρίνεται ο δήμος σ΄αυτό , είναι …αστρονομική.

Οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας αλλά και οι άλλοι τόσοι από τους όμορους δήμους που διέρχονται αυτό το διάστημα καθημερινά , τους κεντρικούς οδικούς της άξονες είτε να πάνε στον Πειραιά , είτε προς την Αθήνα , αντικρίζουν μια θλιβερή εικόνα . Η οποία, ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα αλλά και το εορταστικό κλίμα που επικρατεί σ΄ όλους τους άλλους δήμους της χώρας , ακόμη και στο τελευταίο χωριό.

Ούτε τον- απαράδεκτα επίσης- υποτυπώδη στολισμό που είχαν τα προηγούμενα χρόνια , κάποιοι απ΄αυτούς τους δρόμους , δεν τοποθέτησε φέτος ο δήμος .

Και αυτό συνέβη επειδή δεν είχε; Όχι βέβαια. Στις αποθήκες του είχε  αρκετό για να μπορέσουν οι δημότες του ,  να  νιώσουν ότι δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας αλλά  παρέμεινε , με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ,καταχωνιασμένο.

                                    Τούντας

Καταπέλτης είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ,Τούντας Κανέλλος, της παράταξης “Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και τον Ρέντη” που  σάρωσε  επισκεπτόμενο όλη την πόλη και οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο f/b και αναδημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές .

Καταγγέλλει συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του :

” Η ζωή (στη Νίκαια) εν τάφω!!!!

Την ώρα που η γέννηση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί το φως στη ζωή μας, η ζωή στη Νικαια αποτελει παράδειγμα προς ( Φωτο)αποφυγή και θυμίζει ζωή εν τάφω.

Και δεν είναι η ενεργειακή κρίση που προσχηματικά χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος ως δικαιολογία. Γιατί  ενεργειακή κρίση υπάρχει και στον Κορυδαλλό στη Δραπετσώνα στο Πέραμα και σε όλους τους όμορους Δήμους.

Την ώρα που η ψυχολογία του κόσμου είναι στο ναδίρ και η επιχειρηματικότητα κάτω του μηδενός, στο σκηνικό αυτό της απαξίωσης συνδράμει ο Γ. Ιωακειμίδης και λαμβάνει για αυτό προβιβάσιμο βαθμό 10. Σημαιοφόρος στην ένδεια της Πόλης.

ΟΧΙ κε Ιωακειμίδη. Δεν είναι μόνο ο Α. Ι. Ρέντης που (και προφανώς ) αξίζει την εκταμίευση χιλιάδων Ευρώ για βεγγαλικά στην γιορτή του Α. Ιωάννη τον Αύγουστο.

Αξίζει και η Νίκαια παρόμοια αντιμετώπιση. Πόλη δισυπόστατη και χωρίς ισονομία στη μεταχείριση. Η Νίκαια και τα παιδιά της, παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Μαύρο σκοτάδι σε όλη την πόλη, και τα φωτιστικά της Πόλης παρατημένα, “κοσμούν” το τμήμα Ηλεκτρολόγων του Δήμου.

Την ώρα που η Πόλη χρειάζεται φως αυτές τις Άγιες ημέρες ο Γ. Ιωακειμίδης κι οι συν αυτώ την βυθίζουν πιο πολύ στο σκοτάδι.

Η Πόλη όμως το φως που χρειάζεται θα το βρει τον επόμενο Οκτώβριο. Στις προσεχείς εκλογές.

Η νίκη και το φως στην Πόλη είναι κοντά!!”.