Συνεχίζει να « χαρατσώνει» τα νοικοκυριά η συνδιοίκηση Χουρσαλά- Δημόπουλου-«Ουρά» της κυβέρνησης

 

 

Από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική  διατηρεί για άλλη μια χρονιά, η διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου  , του δήμου Κορυδαλλού , καταγγέλλει μ΄ανακοίνωση της , η παράταξη « Λαική Συσπείρωση».

Ο Κορυδαλλός είναι δεύτερος στον Πειραιά με τα υψηλότερα δημοτικά τέλη , σημειώνει ,  « την στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει εκτιναχθεί στα ύψη και δεν βγαίνει ούτε το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα αντί να συζητάμε για γενναία μείωση των τελών η δημοτική αρχή συνεχίζει την φορομπηχτική της πολιτική».

Η συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου, επισημαίνει η « Λαική Συπσείρωση»  είναι  «εναρμονισμένη με την κεντρική κυβέρνηση που φορτώνει διαρκώς τα βάρη στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους τους φορτώνει το 92%των δημοτικών τελών.

Την ίδια στιγμή τράπεζες, σούπερ-μάρκετ, μεγάλες εταιρίες πληρώνουν μόλις το 7,4%.

Η πλειοψηφία των δημοτικών  παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου  συμφωνούν και εκθειάζουν την ανταποδοτικότητα που επιβάλουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Συμφωνούν με αυτή την πολιτική η οποία μειώνει τα χρήματα προς τους δήμους, δεν αποδίδει τους παρακρατηθέντες πόρους κάθε έτους, αφήνει τους δήμους χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό προβάλλοντας ως λύση τα οχτάμηνα και τα δίμηνα.

Την κύρια ευθύνη για την υποχρηματοδότηση και την ασφυκτική αυτή κατάσταση έχει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει.

Για τη μη μείωση όμως των δημοτικών τελών την ευθύνη  έχει η σημερινή δημοτική αρχή».

Η «Λαική Συσπείρωση» απαιτεί :

         Άμεσα γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία και τα μικρά μαγαζιά

         Άμεση χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου από τον Κρατικό προϋπολογισμό

         Την επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών

         Την απόδοση κατ’ έτος το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση

         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

         Αύξηση της φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου