Το 20% του πληθυσμού του έχασε ο Κορυδαλλός σε μόλις 10 χρόνια!Υπάρχουν ευθύνες γι αυτό  

Από τις πόλεις-δήμους , με τη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού τους , τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ο Κορυδαλλός , όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσίας( ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα , ενώ το 2011 είχε 63.445 κατοίκους , στην απογραφή του 2022 ήταν όλοι κι όλοι 52.903.Δηλαδή 10.542 κάτοικοι λιγότεροι!

Οι ευθύνες πολλών και πολλές.Εκτός φυσικά κυβερνήσεων και κράτους , μεγάλες είναι και οι ευθύνες  των εκάστοτε διοικήσεων της πόλης.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Κορυδαλλός , όσοι τον διοίκησαν  «διακρίθηκαν» για την στασιμότητα και την έλλειψη ενός αναπτυξιακού οράματος:

Μικροπολιτικές , «μπαλώματα», έλλειψη προτεραιοτήτων και κυρίως επενδύσεις -είτε πρόκειται για έργα υποδομής είτε με οικονομικό χαρακτήρα-που θα κρατούσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη και να προσέλκυαν και νέους.

Αντίθετα ο Κορυδαλλός , στο μόνο που «διακρίθηκε» ήταν να μετατραπεί σε μια …απέραντη «καφετέρια».

Η  έλευση του ΜΕΤΡΟ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για το «αύριο¨του Κορυδαλλού.

Σε συνδυασμό με την εκφρασθείσα κυβερνητική βούληση για τη μετεγκατάσταση των φυλακών , ο Κορυδαλλός , έχει όλες εκείνες τις προυποθέσεις να ελπίζει σ΄ένα πολύ καλύτερο αύριο.

Αρκεί το ΠΑΡΕΛΘΟΝ – τόσο σε φυσικά πρόσωπα όσο και σε πρακτικές-νοοτροπία- να μη συνεχίσει να είναι εκείνο που θα καθορίζει το παρόν και το μέλλον.

Διότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα αυτό γίνεται. Δίχως όραμα, πορευόμενο « έτσι χωρίς πρόγραμμα» και «έργα» τα όποια καγκελάκια στις πλατείες , το «ράβε-ξήλωνε» ή αποσπασματικά που υπονομεύουν μεγάλες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ( πχ πρώην λατομεία).