Επιστημονική ημερίδα για τη Μικρασιατική καταστροφή πραγματοποίησαν ο  ΔΣΠ και ο Δήμος Νικαίας

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης και νομικού προβληματισμού για τα τραγικά γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής και ταυτόχρονα μία εκδήλωση τιμής στον μικρασιατικό και γενικότερα προσφυγικό ελληνισμό.

“Όσο και αν η μνήμη είναι επώδυνη, η ιστορία παραδίδει μαθήματα που δεν πρέπει να λησμονούμε.Ταυτόχρονα, τιμάμε τους πρόσφυγες που με αξιοπρέπεια έχτισαν τη ζωή τους από την αρχή και συνεισέφεραν καθοριστικά στην πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας.Η εκδήλωση έγινε συμβολικά στη Νίκαια, μια προσφυγούπολη από τις πολλές που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, η οποία το 2023 θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της” υπογραμμίζει σ΄ανακοίνωση του , ο ΔΣΠ.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εξαίρετοι νομικοί και ιστορικοί, όπως ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος του ΕΔΔΑ Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο δικηγόρος – ιστορικός Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο δικηγόρος Γρηγόρης Μπλαβέρης και οι ιστορικοί Δημήτρης Λαμπράκης και Κυριακή Παπαθανασοπούλου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Σύμβουλος-Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Φαζάκης και την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν η Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Παναγιώτα Μπουρλετίδου και οι Σύμβουλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ισμήνη Ζώρζου και Χρήστος Ηλιάδης.

Στο μουσικό και θεατρικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, καθώς και η θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Επίσης, παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση: οι Βουλευτές Ειρήνη Κασιμάτη, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Ιωάννης Τραγάκης και, ο πρώην Ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.

H Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Μαρία Αραβαντινού, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Ευθυμία Αργυράκη-Δεληγιώργη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Λευτέρης Χατζηπαυλίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δημήτρης Σταυρόπουλος, Γιώργος Ακκάς, Αντώνης Λιντζέρης. Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά Βάνα Μελά. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκαιας Ιωάννης Κλάππας και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γεράσιμος Μπενετάτος.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Αθηνών Σταύρος Μελιδώνης.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, οι Αντιπρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πολυχρόνης Περιβολάρης και Ιωάννης Βούτας και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Μίλτος Κλαπαδάκης.