Αν. Δημητρίου : Αδιάφορος ή ανήμπορος ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για την ασφάλεια των πολιτών ;

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι όποιος κινείται στον πόλη μας  δεν είναι ασφαλής.  Κακοτεχνίες, παραλείψεις και αδιαφορία έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο που γίνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Κορυδαλλού .

Σημείο πρώτο: Στον χώρο που στεγάζονται τόσα σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και χώροι άθλησης, στα 88 στρέμματα, δεν μπορεί να κινηθεί κανένας πεζός με ασφάλεια. Τα πεζοδρόμια ξηλωμένα και σκαμμένα χωρίς καμία σχετική σήμανση ή προστατευτικά.

Όσο και να φώναξε η εκπαιδευτική κοινότητα των 88 στρεμμάτων,  από τις αρχές του φθινόπωρου  κιόλας, η δημοτική αρχή έμεινε με τα αφτιά κλειστά παρά τα πρώτα ατυχήματα παιδιών και γονιών στην προσέλευση ή στην αποχώρησή τους από τα σχολεία τους. Έπρεπε να τραυματιστεί σοβαρά η δασκάλα  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού την Πέμπτη 23/1/20 προκειμένου ο εργολάβος να σπεύσει να «τσιμεντώσει» τα πειστήρια του βομβαρδισμένου τοπίου των πεζοδρομίων έξω από τα σχολεία δημιουργώντας ένα ακόμα πρόβλημα : πλέον πεζοί και οχήματα θα κινούνται στο δρόμο μέχρι νεωτέρας ή μέχρι να γίνει πάλι κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Σημείο δεύτερο: Κάθε Δευτέρα όσοι δημότες επιχειρούν να περπατήσουν στο πεζοδρόμιο  της Καραολή και Δημητρίου και Νοταρά, στο σημείο της λαϊκής αγοράς, δεν μπορούν να το κάνουν καθώς οι συμπαθείς κατά τα άλλα παραγωγοί και έμποροι προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο για τους πάγκους τους καταλαμβάνουν και το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα οι πεζοί να πρέπει να κινούνται στο οδόστρωμα σε έναν δρόμο  που έχει πάντα κίνηση και  περνούν λεωφορεία βαριά οχήματα κλπ. Κάθε Δευτέρα λοιπόν θα πρέπει οι μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία τους να ρισκάρουν περπατώντας στο δρόμο , οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία να περπατούν με  «μάτια στην πλάτη» ώστε να μην τους χτυπήσει κάποιο διερχόμενο από το σημείο όχημα. Παρά τις διαμαρτυρίες και την παρέμβαση της δημοτικής κίνησης «μαζί» για τον Κορυδαλλό η δημοτική αρχή δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση. Η φωτογραφία από της Δευτέρας 20/01/20 το αποδεικνύει. Αν οι  επαγγελματίες  της λαϊκής αγοράς  χρειάζονται πραγματικά περισσότερο χώρο θα μπορούσαν να τον έχουν με την πρόσθεση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την άλλη πλευρά της αγοράς και όχι να αναγκάζονται οι κάτοικοι να ρισκάρουν περπατώντας στον δρόμο. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να έχουμε ένα σοβαρό ατύχημα κι εδώ για να γίνουν τα αυτονόητα.

Σημείο 3: Το  Νέο Κλειστό Γυμναστήριο (στη Σταματοπούλου)  γίνεται κι αυτό ένας χώρος παγίδα για τα παιδιά που αθλούνται και αγωνίζονται σε αυτό. Την Τετάρτη 21/1/20 15χρονη αθλήτρια στον αγώνα μπάσκετ  της τοπικής ομάδας του Πήγασου με την Μαγούλα τραυματίστηκε γιατί δεν υπάρχει προστατευτικό στο τοίχο πίσω από τις μπασκέτες. Τι περιμένει η δημοτική αρχή, να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών και αθλητριών για να προχωρήσει σε μια ακόμα αυτονόητη κίνηση, την τοποθέτηση προστατευτικών ώστε να μην χτυπούν τα παιδιά μας στους τοίχους;

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού δεν φαίνεται να βάζει σε προτεραιότητα μια πόλη ασφαλή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της και ενδιαφέρονται μόνο για τα έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού: τρενάκι για να βλέπουμε τα «μνημεία της πόλης» (sic),  ηλεκτρικό όχημα τύπου βαν (που αγοράστηκε χωρίς να έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο) για τις μετακινήσεις του συνεργείου επισκευών και για απλές ανέξοδες και αυτονόητες παρεμβάσεις ούτε λόγος .

Αναστασία Δημητρίου

Οργανωτική Γραμματέας της Δημοτικής Κίνησης «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας

Υποδιευθύντρια του 5ου Δ.Σ. Κορυδαλλού