Ξεκινά σε Δημοτικά  των Δήμων του Πειραιά  το Kid’s Athletics

 

DSC_0310.JPG- προγραμμα αθλητισμου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (οδός Αγχιάλου 175), το ειδικό πρόγραμμα γνωριμίας των παιδιών με αθλήματα του κλασικού αθλητισμού (Kid’s Athletics), με την συμμετοχή 8 διακεκριμένων αθλητών, εργαζόμενων στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων.

Το πρόγραμμα, είναι της Παγκόσμιας Ομοσμονδίας του Στίβου IAFF και υλοποιείται από τον ΣΕΓΑΣ, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά και Νήσων κ. Μαρία Παπαδοπούλου και κ. Ηρακλή Κέλλη, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του παραπάνω δημοτικού σχολείου, κυρίους Σώρο και Χαραμή.

Στα αθλήματα, που έγιναν (δρόμοι, άλμα επί κοντώ για τα μικρότερα παιδιά και ρίψεις για τα μεγαλύτερα), πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης και στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής σε όλα τα παιδιά.

Η πρακτική εφαρμογή του προγράμματος Kid’s Athletics έγινε στο πλαίσιο σεμιναρίου του ΣΕΓΑΣ που παρακολούθησαν διακεκριμένοι αθλητές, εργαζόμενοι στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά & Νήσων, ώστε λαμβάνοντας την αναγκαία πιστοποίηση από τον ΣΕΓΑΣ να μπορούν να πραγματοποιούν το πρόγραμμα σε σχολικούς χώρους.

Έτσι, μετά τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει, από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους υπεύθυνους σχολικούς συμβούλου, η εφαρμογή του αναγνωρισμένου προγράμματος Kid’s Athletics σε δημοτικά σχολεία της περιοχής του Πειραιά & των Νησιών, με στόχο την άμεση γνωριμία των παιδιών με αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού.

 

 

 
 

About the author

More posts by