Αρνείται ο δήμος Κορυδαλλού κρατική χρηματοδότηση για ίδρυση  δικού του καταφυγίου αδέσποτων

 

Από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά ,που μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει σχετική πρόταση για ν΄ απορροφήσουν σημαντική χρηματοδότηση από το υπουργείο  Εσωτερικών για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων , είναι ο δήμος Κορυδαλλού .

Πέραν αυτού , ο δήμος , όπως καταγγέλλει η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» του Νίκου Κατσούλη , αρνείται ακόμη και  τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.13 του άρθρου 9 του Ν.4039/2012 (Φεκ16Α/02.02.12), που τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν .4235/2014 και ισχύει έως και σήμερα,με σκοπό τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κορυδαλλού.
Όπως τόνισε και στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο κ. Κατσούλης «
ανεξαρτήτως της συμμετοχής του Δήμου στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΠΕΣΥΔΑΠ (ΔΙΚΕΠΑΖ),επιβάλλεται η συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής λόγω της μη παροχής κτηνιατρικής πράξης στον πληθυσμό των αδέσποτων γατιών. Επιπλέον, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η σύσταση αυτή για τη δυνατότητα αιτήματος χρηματοδότησης από το προγράμματος «Φιλόδημος» με σκοπό τη δημιουργία καταφυγίου στον Δήμο μας».
Επίσης σε σχετικό έγγραφο που κατέθεσε προς την  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , υπογραμμίζει ότι « ο Δήμος πρέπει και οφείλει να σταθεί αρωγός στην αξιοθαύμαστη προσφορά των ζωοφιλικών σωματείων με σκοπό την αρμονική συμβίωση των δημοτών με τα αδέσποτα».

Τέλος , τους παραθέτει και  τη σχετική  πρόσκληση από 3.6.2019και με Αρ. Πρωτ. 42256 του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα Φιλόδημος και την εγκύκλιο για τις πενταμελές επιτροπές που είναι υποχρεωτικό να συσταθούν.