Γιορτή ψωμιού  με τα  …μουσικής στο Πασαλιμάνι

Το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων  διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ  στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι,  21 – 24  Σεπτεμβρίου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν από κοντά  την τέχνη του Βιοτέχνη Αρτοποιού.

Για τη ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ θα στηθεί ένα πλήρως εξοπλισμένο αρτοποιείο όπου έμπειροι αρτοποιοί θα ζυμώνουν, θα πλάθουν και θα φουρνίζουν κάθε είδους αρτοσκευάσματα τα οποία στη συνέχεια θα μοιράζονται  δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Σκοπός της  εκδήλωσης είναι να προβάλλει   το Φούρνο της Γειτονιάς και να δείξουμε σε όλους τους παρευρισκομένους πώς παράγεται το φρέσκο ψωμί,  ιδιαιτέρως δε στα νέα παιδιά που διαμορφώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες,  ώστε να καταλάβουν τη θρεπτική του αξία και την απαραίτητη παρουσία του για μια ισορροπημένη διατροφή.

Η εκδήλωση θα «ντυθεί» με παραδοσιακή μουσική το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου  όπου χορευτικά συγκροτήματα θα κρατήσουν συντροφιά στον κόσμο που θα μας  τιμήσει με την παρουσία του.

Την Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου , στις 7μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια   της  εκδήλωσης.

Τη  Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου  και την Τρίτη  24 Σεπτεμβρίου  μαθητές από δημοτικά σχολεία του Πειραιά θα μάθουν την ιστορία του ψωμιού και στη συνέχεια θα ζυμώσουν και θα δημιουργήσουν το δικό τους φρέσκο ψωμί, μέσα σε ένα ζωντανό διαδραστικό  παιχνίδι.

ΩΡΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΟΙΝΟ:

ΣΑΒΒΑΤΟ :  17.00 – 21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ  :  11.00 – 14.00  &  17.00 – 21.00

ΔΕΥΤΕΡΑ  :  10.00 – 14.00 &   17.00 – 21.00

ΤΡΙΤΗ :   10.00 – 14.00

 
 

About the author

More posts by