Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον Κορυδαλλό

 

Με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του , ο Δήμος Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου,   από τις 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο.

«Το να δώσουμε αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη: Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του», τονίζει σ΄ανακοίνωση του , ο δήμος  Κορυδαλλού .

Ακόμη επισημαίνει ότι στηρίζοντας την Τράπεζας Αίματος του Δήμου , « δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: Γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Το αίμα που προσφέρουμε εξετάζεται, διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγιστούν σε τρεις διαφορετικούς ασθενείς, ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για την θεραπεία τους».

 
 

About the author

More posts by