Σεραφείμ: Κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και όποια άλλη διακριτικότητα, είναι αδελφός πολυτίμητος

« Κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματός του, την καταγωγή του την εθνοτική, την όποια άλλη διακριτικότητα, είναι αδελφός πολυτίμητος, είναι ο πλησίον για τον οποίο ο Κύριος ήλθε στον κόσμο κι έγινε ο Πανάγιος Θεός άνθρωπος για όλους εμάς και μας ένωσε μαζί του για πάντα», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, εγκαινιάζοντας τη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως τους

Στην συνέχεια, μιλώντας απευθείας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα που ζει καθημερινά η τοπική μας Εκκλησία.

«Εδώ, στο μεγάλο λιμάνι, γίνεται στοίχημα ζωής», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως την περασμένη χρονιά «χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το κράτος και χωρίς επιδότηση, το ποσό της προσφοράς της Μητροπόλεως μας ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια ευρώ».

Δεν παρέλειψε τέλος να κάνει ιδιαίτερη μνεία για όλους όσοι στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν, αποτελούν τον Χριστό ΄΄εν ετέρα μορφή΄΄, κάθε αδελφός και αδελφή που συγκινούνται από το μήνυμα του Χριστού είναι ένας άλλος μικρός Χριστός. Ό,τι κάνουν, δεν μένει στο χωροχρόνο του τώρα, αλλά μεταβαίνει στην αιωνιότητα και εν ημέρα Κυρίου θα δουν το όνομά τους εν Βίβλω ζωής. Ο Χριστός είναι Εκείνος που μας εμπνέει και οδηγεί, το παράδειγμα το δικό Του είναι αυτό που ατελώς προσπαθούμε να μιμηθούμε».

 

 

 
 

About the author

More posts by