Δεκάδες εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κορυδαλλού

Σημαντική είναι η ανταπόκριση δημοτών στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Κορυδαλλού, που στεγάζεται στο Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, 1ος όροφος) και ολοκληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας. Ο δήμος Κορυδαλλού προχώρησε στην ίδρυση του , με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με πολλούς άλλους .

Το Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια με στόχο να παράσχει δωρεάν φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό, που έχουν ανάγκη. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Τα φάρμακα και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κορυδαλλού προέρχονται από χορηγίες και συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακεία της πόλης, αλλά και προσφορές τοπικών φορέων και πολιτών. Στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό, μία Φαρμακοποιό και μία Κοινωνικό Λειτουργό, οι οποίες συγκεντρώνουν, αποθηκεύουν και διανέμουν το σχετικό υλικό, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας στη συντήρηση και διακίνησή τους.

 
 

About the author

More posts by