«Διακοπές στην πόλη μου» με δράσεις φιλαναγνωσίας πραγματοποίησε ο Δήμος Κορυδαλλού

FtqZq7ju5wHlohHG_mRbkTz0owpDAT-YHAt4G0leDjA Η μαγεία της ανάγνωσης μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία ήταν  από τις κεντρικές δράσεις που υλοποιούνται στο φετινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κορυδαλλού «Διακοπές στην πόλη μου».

Με στέκι τους την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού αλλά και τα σχολεία στα οποία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα, οι μικροί μαθητές ήρθαν  σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο πλουτίζοντας τις γνώσεις και πλαταίνοντας τους νοητικούς τους ορίζοντες.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του Future Library ενός καινοτόμου προγράμματος που έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ανάμεσα τους και η Βιβλιοθήκη του Κορυδαλλού.

Στο δημιουργικό αυτό παιχνίδι είχαν τη βοήθεια των δασκάλων τους στα εικαστικά και στην θεατρική αγωγή, την στήριξη εθελοντών καθώς και του παιδοψυχολόγου της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Στις δράσεις που υλοποιήθηκαν  στα σχολεία  πήραν μέρος όλα τα παιδιά του προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης, ενώ το πρόγραμμα των δράσεων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορυδαλλού (ισόγειο Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, ανεξαρτήτως συμμετοχής στο πρόγραμμα «Διακοπές στην πόλη μου». Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων απαιτείται προεγγραφή στο τηλ. 210-49.90.449.

 
 

About the author

More posts by