2ο Παιδικό Προσχολικό Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών Σταθμών σε Νίκαια –Ρέντη

 

Μουσικοκινητικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια κι εργαστήρια περιλαμβάνει το 2ο Παιδικό Προσχολικό Φεστιβάλ του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη που  ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου με θεματικό τίτλο “Όταν τα παιδιά μας ταξιδεύουν” και με διοργανωτή την Διεύθυνση Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΝΠΔΔ “Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη”.

Τα 850 παιδιά που φιλοξενούνται στους 4 βρεφικούς και τους 12 παιδικούς σταθμούς του Δήμου, θα παρουσιάσουν με παιγνιώδη τρόπο, παραστάσεις που επέλεξαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Νίκαιας (Τιμώντας τους Έλληνες Συνθέτες, Ηλιόφωτα Θαλασσινά Μονοπάτια, Έθιμα του Λαού μας, Σωστή Διατροφή για Όμορφη Ζωή και Ένας Πίνακας … θυμάται, Γέφυρες Ανάμεσα στο Χθες και στο Σήμερα ] στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στον Άγ.Ι.Ρέντη ( Μάνα Γη, κι Αστέρια στη Γη, τον Κόσμο Φωτίζουν ) ενώ τα Δημιουργικά Παιδαγωγικά Εργαστήρια με τίτλο “Τα βρεφάκια …Παίζει” θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του 8ου Νηπιακού Σταθμού Νίκαιας. Όλες τις εκδηλώσεις θα ξεκινούν από τις 7:30 το απόγευμα.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ που υλοποιείται σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς, έχει  απώτερο στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την ψυχαγωγία τους καθώς και την ανάπτυξη του λεξιλογίου, της αυτοπεποίθησης και της αυτονόμησής τους.

Επίσης, με τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, ο Δήμος επιδιώκει αφ’ ενός τη συμμετοχή του συνόλου της οικογένειας και αφετέρου την προβολή και ενημέρωση για ένα κομμάτι παιδαγωγικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στις δομές του.

Η Διεύθυνση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, προσφέρει αναβαθμισμένο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα, εφαρμόζοντας ενιαίες γενικές αρχές και κατευθύνσεις στις παιδαγωγικές της δράσεις. Αυτές έχουν ως σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, την εξυπηρέτηση των οικογενειών τους, την προετοιμασία τους για μετάβαση στις επόμενες σχολικές βαθμίδες, την προσφορά σίτισης και παιδιατρικής κάλυψης, ενώ συμπληρωματικά το ΝΠΔΔ προσφέρει ασφάλεια ατυχήματος κατά τις ώρες φιλοξενίας των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ  έχει ως εξής:

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης), ώρα 7:30 το απόγευμα

  • Παρασκευή 1 Ιουνίου, Β’ και Γ’ Νηπιακός Σταθμός Αγ.Ι.Ρέντη
  • Δευτέρα 4 Ιουνίου, Α’ Νηπιακός Σταθμός Αγ.Ι.Ρέντη

8ος Νηπιακός Σταθμός Νίκαιας – Προαύλιο (Ακροπόλεως 107 & Επικούρου), ώρα 7:30 το απόγευμα

  • Δευτέρα 18 Ιουνίου, 3ος Βρεφικός Σταθμός Νίκαιας και Α’ Βρεφικός Σταθμός Αγ.Ι.Ρέντη
 
 

About the author

More posts by