Εκατοντάδες  εκθέτες στην Ανθοκομική του Πειραιά

IMG_1070

 

Συνεχίζεται η 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στην Πλατεία Κανάρη, στο  Πασαλιμάνι, που   οργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη.

Η 7η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 21:00. Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου.

Η έκθεση που ξεκίνησε στην πλατεία Κοραή, μεταφέρθηκε, όπως ανάφερε ο κ.Μώραλης , λόγω των έργων στον Τινάνειο Κήπο και φέτος, λόγω των έργων του τραμ μπροστά στον Τινάνειο Κήπο, μεταφέρθηκε στην πλατεία Κανάρη.

Ο  δήμαρχος της πόλης , κ. Μώραλης , κάλεσε  τους Πειραιώτες και τους κατοίκους της Αττικής να έρθουν  στην πλατεία Κανάρη, αυτές τις δύο εβδομάδες και να χαρούν αυτήν την πολύ όμορφη έκθεση.Επίσης ευχαρίστησε τον Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής  για τη στήριξή του αυτά τα 7 χρόνια και για την αγαστή και πολύ καλή συνεργασία .

Από την πλευρά του , ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό του, τόνισε, «για έβδομη συνεχή χρονιά οργανώσαμε και φέτος  μια ακόμα μεγάλη ανθοκομική έκθεση που καθιερώθηκε πλέον σαν θεσμός και αγαπήθηκε από τους Πειραιώτες.

Ήταν μια πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που εμείς συνεχίζουμε και προσπαθούμε κάθε χρόνο να την  βελτιώνουμε.

Άλλωστε όπως πολλές φορές έχει πει ο Δήμαρχος μας ο κ. Μώραλης η νέα δημοτική αρχή δεν ήρθε να καταργήσει ότι ωραίο είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά να βελτιώσει τα υπάρχοντα και να προσθέσει ακόμα περισσότερα για το καλό της πόλης μας.

Για την ιστορία ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Κοραή το 2011, μετακόμισε στον Τινάνειο κήπο λόγω του εργοταξίου του Μετρό, τα έργα που γίνονται εκεί και φέτος  λόγω έργων του Τραμ, αποφασίσαμε  να συνεχίσουμε εδώ.

Πιστεύω ότι ο χώρος  αυτός  θα αποδειχθεί ίσως η καλύτερη επιλογή για την έκθεση, αφού συνδυάζει την εμπορική κίνηση  Σωτήρος και Λαμπράκη, τον αναγεννημένο ιστορικό χώρο εστίασης  στο Πασαλιμάνι (η γνωστή πασαρέλα της δικής μου γενιάς). Την πιο όμορφη βόλτα της Αττικής,  της Μαρίνας Ζέας, εδώ που γενιές ολόκληρες Πειραιωτών και μη, περπάτησαν, φλέρταραν και γέμισαν τις μνήμες τους με τον ονειρικό Σαρωνικό και το συνώνυμο σύμβολο του Πειραιά μας τον Ολυμπιακό, που πάντα εδώ ήταν το σπίτι του.

Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, 7η στη σειρά, φιλοδοξούμε να γίνει η πιο πετυχημένη γιατί ξεκινάει πριν την Πρωτομαγιά, θα συνδυάσει την βόλτα, τα ψώνια και την διασκέδαση σε κάθε παρέα, που αφού διαλέξει μέσα απ την τεράστια ποικιλία πολυχρωμίας και αρωμάτων των φυτών της έκθεσης, θα απολαύσει το καφεδάκι της μετά στα καφέ της περιοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου των Φυτωριούχων, τον κ. Τσιαμτσούρη, την Ένωση Φυτωριούχων Αττικής,  που προτίμησαν την πόλη μας  για την Πρωτομαγιά ακυρώνοντας άλλες μεγάλες εκθέσεις. Ελπίζω ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι όπως κάθε χρόνο κύριε Αντιπρόεδρε, στο τέλος της Ανθοκομικής Εκθέσεως, θα συμβάλετε στον στολισμό της πόλης μας, με δωρεά στον δήμο αρκετών φυτών και λουλουδιών για τους κήπους, τις πλατείες και τα παρτέρια μας».

Ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής,  ΆρηςΤσιαμτσούρης,  στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το δήμο του Πειραιά  , επισημαίνοντας , «προσπαθούμε σαν Έλληνες παραγωγοί, με καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στον τόπο μας και στην περιοχή μας, με πολύ καλή ποιότητα και πολύ μεγάλη γκάμα, όπως ανθοφόρα, αρωματικά, πολυετή φυτά, ότι επιθυμείτε. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη η γκάμα μας.

Εμείς προσπαθούμε γιατί  εκφράζουμε όλη την παραγωγή, τουλάχιστον 80% όλης της ελληνικής αγοράς, στην Αττική.Εκπροσωπούμε περίπου 300 παραγωγικές μονάδες και υπάρχουν τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον θεσμό της έκθεσης που μας στηρίζει και προχωράμε. Καλή επιτυχία κι από εμένα και θα ήθελα να μας βοηθήσετε γιατί έχουμε καλά προϊόντα και θα το δείτε και εσείς».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Άρη Τσιαμτσούρη για την άριστη συνεργασία τους και για την προσφορά των φυτωριούχων στο τέλος της έκθεσης με φυτά για τα παρτέρια και τις πλατείες του Δήμου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές  κα Ε. Σταματάκη και κ. Κ. Κατσαφάδος. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Π. Μελάς και Δ.  Καρύδης. Ο  κ. Σ. Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αντιδήμαρχοι: κ. Χ. Αγραπίδης,  κα Α. Γλύκα – Χαρβαλάκου και  κ.κ.  Γ. Μέλας, Α. Αργουδέλης,  Σ. Γαϊτανάρος και Κ. Σιγαλάκος.

Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Α. Βεντούρης και κα Χ. Ζηλάκου.  Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β.  Ταταρόπουλος.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π κα Κ. Λαουλάκου, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Στ. Αντωνάκου.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  κυρίες  Ε. Σαρρή, Π. Καλαγιά και κ. Η. Κατσαφάδος.

Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ε. Αθανασίου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Αλιφραγκής, Δ. Πεφάνης και κυρίες Σ. Σιμεωνίδου και Ειρ. Δαριώτη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Μανεσιώτης. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. κ. Δ. Σταματάτος. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

 
 

About the author

More posts by