Και φέτος η Νίκαια στο “Let’s do it”

 

Mαργαρίτες και γεράνια ανθίζουν με μουσική, πεζούλια βάφουν τα παιδιά, δέντρα ευχών εμφανίζονται ξαφνικά και η ιστορία της πόλης ζωντανεύει. Όλα τα «πώς» θα απαντηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10  το πρωί στον πεζόδρομο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας). Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη συμμετέχει για 3η χρονιά στην Πανελλαδική Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it».

Το Δημοτικό Κίνημα  Εθελοντισμού Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία Νίκαιας 14ο , 5ο  και το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νίκαιας έχουν διοργανώσει μια σειρά περιβαλλοντικών και εξωραϊστικών παρεμβάσεων, δενδροφυτεύσεις, παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα  καθώς και δράσεις με στόχο την αξία της υγιεινής διατροφής. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του Μνημείου της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς. Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του Δημοτικού Κινήματος Εθελοντισμού Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nikaia-rentis.gov.gr

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Και αυτή τη χρονιά συμμετέχουμε σε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού. Το Δημοτικό μας Κίνημα Εθελοντισμού σε συνεργασία με τα σχολεία και τους φορείς της πόλης προχωρά φέτος σε δράσεις πολύπλευρου χαρακτήρα όπου το περιβάλλον συναντά την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Ο εθελοντισμός βρίσκει την καλύτερη δυνατή έκφρασή του στα παιδιά  και όσο πιο νωρίς γίνει αντιληπτό τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας ώστε αργότερα ως συνειδητοποιημένοι πολίτες να έχουν τον εθελοντισμό στάση ζωής. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία. Με κάθε ευκαιρία προβάλουμε  και την τοπική ιστορία της πόλης και γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε να γίνει και η ξενάγηση στο μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς”.

 

 
 

About the author

More posts by