Φύτεψαν εκατοντάδες δενδρύλλια στο Άλσος Αγ. Φιλίππου

 

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ2Με 600 δενδρύλλια ενισχύθηκε το ‘Αλσος Αγ. Φιλίππου στο πλαίσιο της δενδροφύτευσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη πριν από λίγες μέρες. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

Μικροί και μεγάλοι  με σκαλιστήρια και γάντια που τους προμήθευσε ο Δήμος πήραν μέρος σ’αυτή τη γιορτή της φύσης. Χωρίστηκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση των αρμόδιων υπαλλήλων έδωσαν ζωή σ’αυτό τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Παράλληλα χρωμάτισαν πεζούλια, έσβησαν γκράφιτι από την παιδική χαρά και παρακολούθησαν επίδειξη αναρρίχησης από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ). Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν ακόμη και τη Μίνυ και με τα φουσκωτά που είχαν στηθεί στο γήπεδο του μπάσκετ. Σε όλους τους συμμετέχοντες η Διεύθυνση Πρασίνου μοίρασε νερά, φρούτα και γάλα.

              Ιωακειμίδης

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη ,Γιώργος Ιωακειμίδης, τόνισε , « είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη συμμετοχή του κόσμου σ’αυτό το κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η συντήρηση και η ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας, όπως συνολικά και η προστασία- αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν σταθερούς προσανατολισμούς της Δημοτικής Αρχής. Στο Δήμο μας , έγκαιρα και μελετημένα, διασφαλίζουμε μέρα με την μέρα τις προϋποθέσεις για μια νέα ποιότητα ζωής που δικαιούνται όλοι οι πολίτες της. Με συστηματική εργασία και με σχέδιο, παράγουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο  στον τομέα συντήρησης  και ανάπτυξης του πρασίνου.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε κυρίως τα νέα παιδιά απέναντι στις ανάγκες τις περιβαλλοντικής προστασίας γι’αυτό το λόγο θα συνεχίζουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων της πόλης».

 
 

About the author

More posts by