Δυο νέοι παιδικοί σταθμοί από την Περιφέρεια Αττικής, στο Κερατσίνι αντί για έναν « υπερπολυτελή»

SGOUROS - TZANIS

Την κατασκευή δυο νέων παιδικών σταθμών  στο Κερατσίνι , με την κάλυψη του κόστους κατάρτισης των μελετών τους , ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής , απόρροια της θετικής μεταξύ τους συνεργασίας

Η σχετική απόφαση ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , το οποίο παράλληλα ,  μετά από διαλογική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ακύρωσε τη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας  και του Δήμου για την κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Αμφιάλη.

 Το έργο αυτό είχε αρχικά (το 2008) ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θησέας», στην πορεία όμως επειδή το συγκεκριμένο Πρόγραμμα σταμάτησε, η υλοποίησή του έμεινε μετέωρη και δεν προχώρησε ποτέ. Ο προϋπολογισμός ανερχόταν στα 2.400.000 Ευρώ,  δόμησης περίπου 815 τ.μ.Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, πρότεινε η μελέτη του έργου να συμπληρωθεί, να επανακηρυχθεί ο Διαγωνισμός με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας και μάλιστα τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να καλύψει το κόστος της νέας μελέτης και της κατασκευής όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και δεύτερου παιδικού σταθμού στην περιοχή ή την κατασκευή ενός μεγάλου παιδικού σταθμού σε οικόπεδο που θα υποδείξει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου –Δραπετσώνας , . Λουκάς Τζανής, ο οποίος συμμετείχε στη Συνεδρίαση, συμφώνησε με την πρόταση του Περιφερειάρχη και δέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση ώστε η οποιαδήποτε πρόταση που θα κάνει ο Δήμος να περάσει από την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός σημείωσε «σε μια περίοδο που και το τελευταίο ευρώ που δίνουν οι δημόσιοι φορείς πρέπει να είναι απόλυτα ανταποδοτικό για τους πολίτες, θα ήταν προκλητικό να προχωρήσουμε με την κατασκευή ενός πολυτελούς παιδικού σταθμού».

Αντί αυτού, τόνισε, « προτείνουμε την κατασκευή και δεύτερου παιδικού σταθμού, που θα ανακουφίσει τους γονείς, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη εργατούπολη που βιώνει έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης. Σήμερα που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται κάτω από ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, εμείς στεκόμαστε αρωγοί. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι το έργο όλων μας πρέπει να είναι χρήσιμο για τους πολίτες και να τηρούνται απόλυτα οι όροι της αναλογικότητας, της χρηστής διαχείρισης και της οικονομίας με στόχο να αποδίδεται στους πολίτες το μέγιστο όφελος».