Ημερίδα για την οδική ασφάλεια κοντά σε σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής

nipiagogeio Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιούν σήμερα το πρωί ημερίδα με θέμα: «Οδική Ασφάλεια Μαθητών & Δράσεις Πρόληψης»,., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Μεσογείων 156, Χολαργός – Σταθμός Μετρό: Εθνική Άμυνα).

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε σε 43 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων του Βόρειου και Ανατολικού Τομέα με τη συμμετοχή περίπου 3.500 μαθητών και διήρκεσε για πέντε μήνες. Το Πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής, περιελάμβανε πληθώρα εκπαιδευτικών επισκέψεων στα σχολεία των παραπάνω περιοχών, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργήθηκαν αυτοψίες στο οδικό δίκτυο που βρίσκεται κοντά στις σχολικές μονάδες, καταγράφηκαν τα επικίνδυνα σημεία και καταρτίστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις αρμόδιες Αρχές για την επίλυσή τους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά κυρίως των αρμόδιων Αρχών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ειδικά των μαθητών. Επίσης, θα εξετασθεί η δυνατότητα ανάπτυξης συγκεκριμένων δράσεων, με στόχο τη βελτιστοποίηση της πρόληψης και την ενίσχυση των συνθηκών Οδικής Ασφάλειας στην Αττική.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.