Ξοφλά και τα χρέη του ΥΠΕΧΩΔΕ στη ΔΕΗ για τα «φανάρια» η Περιφέρεια Αττικής

fanaria-sgouros

Τα  «φέσια» με τα οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ « φόρτωσε» την Περιφέρεια Αττικής παράλληλα με την ανάθεση σ΄εκείνην  της αρμοδιότητας των φωτεινών σηματοδοτών , είναι το « χρέος» της  Περιφέρειας Αττικής προς τη Δ.Ε.Η.

«Η Περιφέρεια Αττικής μέχρι σήμερα έχει χαρακτηριστεί για τη συνέπεια στις πληρωμές της. Οι οφειλές στη ΔΕΗ αφορούν στην αρμοδιότητα της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών που έχει μεταβιβαστεί πρόσφατα από το πρώην ΥΠΟΜΕΔΙ χωρίς τη μεταφορά του συνόλου των αντίστοιχων πόρων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης , κ. Σγουρός .

Ήδη ο κ. Σγουρός, έχει υπογράψει επιταγή για ποσό 4.400.000 ευρώ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που αφορούν σε υποχρεώσεις δαπανών λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών για το χρονικό διάστημα από τις 15 Οκτωβρίου 2011 έως και πρόσφατα.

Και αυτό παρ’ ότι μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα αυτή δεν έχει παραληφθεί επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής και η διαδικασία πίστωσης των οφειλών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι χρονοβόρα και δημιουργεί εύλογες καθυστερήσεις.

Σε δηλώσεις του , ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός,  τόνισε «ποτέ δεν αρνηθήκαμε πληρωμή δαπανών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Ωστόσο, αν και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν έχει παραληφθεί επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής, λόγω του τεράστιου κόστους και της αδυναμίας της πολιτείας να δεσμευτεί μακροχρονίως για τις πιστώσεις που αφορούν στο σύνολο των αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν, μεταξύ των οποίων είναι και η οδική ασφάλεια, η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα στο σύνολό τους, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία πληρωμών».

Κατήγγειλε ωστόσο τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω από δημοσιεύματα , λέγοντας : «Ανακοινώσεις μικροπολιτικού χαρακτήρα για τη δημιουργία εντυπώσεων δεν εξυπηρετούν κανένα. Ας μιλήσουμε μια φορά τη γλώσσα της αλήθειας και ας κοιτάξουμε κατάματα τον πολίτη. Μεταφορά των αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους είναι παράνομη βάσει του άρθρου 102 του Συντάγματος αλλά είναι συνήθης πρακτική της Κεντρικής Διοίκησης, προκειμένου να μετατοπίσει τις ευθύνες της στην αυτοδιοίκηση».

 

 
 

About the author

More posts by