Χιλιάδες μαθητές αλλά και αθλητές σωματείων θα εξεταστούν με το πρόγραμμα προληπτικής Υγείας της Περιφέρειας Αττικής

odontiatriki exetasi - xristouΣε πάνω από 2000 μαθητές σχολείων Δημοτικού από όλους τους Δήμους του « ηπειρωτικού» Πειραιά έγινε οδοντοστοματολογική εξέταση στο πλαίσιο του Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας  που υλοποίησε  η Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κατά  το σχολικό έτος 2012–2013.
Εκτός από τις εξετάσεις  ,   δόθηκαν συμβουλές για βελτίωση της στοματικής υγείας, ενώ χορηγήθηκαν γραπτά ενημερωτικά σημειώματα προς τους γονείς για τα ευρήματα της εξέτασης και την αναγκαία ενεργοποίηση των γονέων.        Για τα σημαντικά αποτελέσματα αυτού του Προγράμματος , ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, την Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ.  Μενενάκου Μαρία  και το μέλος του Δ.Σ.και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού ,  Μερεντίτη Θεόδωρο, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του.
Ο κ. Χρήστου , στη συνάντηση αυτή , ανακοίνωσε τη συνέχιση του προγράμματος από το Σεπτέμβριο  , σε ακόμη περισσότερα σχολεία και για πρώτη φορά και σε αθλητικά σωματεία .
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που αναπτύσσει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά  με τους φορείς της περιοχής, συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την επιστημονική κοινότητα των οδοντιάτρων αλλά και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου και ιδιαίτερα στη λειτουργία Κοινωνικών Οδοντιατρείων, τα οποία  στελεχωμένα με εθελοντές μέλη του συλλόγου παρέχουν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.Επίσης δήλωσε ότι ο Σύλλογος θα στηρίξει το πρόγραμμα στα σχολεία .
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δεσμεύτηκε να συνδράμει τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τον επανακαθορισμό ορίων  αρμοδιότητάς του Συλλόγου και την αδειοδότηση των Οδοντιατρείων.

 
 

About the author

More posts by