Δωρεάν ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο του Πειραιά

ναυτικο-μουσειο-ελλαδας-πειραιας-1

 

Αξιοποιώντας την Παγκόσμια Ημέρα των  Μουσείων,  θα έχουμε την ευκαιρία , από την Εναλλακτική Δράση Για Ποιότητα Ζωής , να ξεναγηθούμε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, στη Ζέα  και να γνωρίσουμε μια εξαιρετική  έκθεση  αντικειμένων που έχουν σχέση με την επίδοση των Ελλήνων στη θάλασσα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Στις 10 μεγάλες αίθουσες που έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 1850 τ.μ. παρουσιάζεται με ανάγλυφο τρόπο η ναυτική πορεία του ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

Συγκεκριμένα  παρουσιάζεται η ναυτική δραστηριότητα των Ελλήνων στην προϊστορία, στην αρχαιότητα, στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο ως το τέλος του 18ου αιώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις μέρες μας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη μετάβαση από την ιστιοφόρο ναυτιλία στην ατμοπλοΐα ενώ οι τελευταίες εκθεσιακές ενότητες αφορούν την ιστορία και εξέλιξη του εμπορικού ναυτικού.

Η είσοδος στο Μουσείο την ημέρα αυτή είναι ελεύθερη . Την ξενάγηση θα κάνει ο ιστορικός Μάκης Σταύρου. Συνάντηση 10.30πμ μπροστά στο Ναυτικό Μουσείο, Ακτή Θεμιστοκλέους-Φρεαττύδα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :Ολυμπία Γεράρδη 6937450341        ή στο email ena.drasi@gmail.com  .Η δήλωση συμμετοχής στις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη για την καλλίτερη οργάνωση της ξενάγησης