Καλλιτεχνικές δομές για όλες τις ηλικίες στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη

 

Τα πινέλα χορεύουν; Η μουσική τι γλώσσα έχει; Ο χορός έχει ηλικία; Ο πηλός πόσες μορφές μπορεί να πάρει; Το γυαλί κρύβει εικόνες;

Τις απαντήσεις  δίνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη  με τα Eργαστήρια των καλλιτεχνικών δομών της για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Δημοτικό Ωδείο και Εργαστήρια Μουσικής

Κλασικού, σύγχρονου και λάτιν χορού

Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής

Ζωγραφικής ενηλίκων, Παιδικής Εικαστικής Τέχνης,

Βιτρώ

Χαρακτικής

Αγιογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, Νίκαια, τηλ. 210 4906021 και email: politismos.nikaia.rentis@gmail.com.

                          Ιωακειμίδης

Σε σχετική δήλωση του , ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης , αναφέρει ότι «με στόχο μια πόλη ανοιχτή στη ζωή και στην Τέχνη, ξεκίνησαν και αυτή τη χρονιά τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Να μιλάει κανείς για πολιτιστική ανάπτυξη μέσα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, μοιάζει παράδοξο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Παρά τις αντιξοότητες, με  σταθερά, μεθοδικά και καλά σχεδιασμένα βήματα, κάνουμε πράξη  τον Πολιτισμό.  Σε πείσμα των καιρών, καταβάλλουμε επίμονη και συστηματική προσπάθεια ώστε να αξιοποιούμε ποιοτικά και πολύπλευρα τον ελεύθερο χρόνο των δημοτών μας διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά μας, καλλιεργώντας και ενδυναμώνοντας τη συλλογική συνείδηση.

Κάθε τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας, μπορεί  να λειτουργήσει ως κυψέλη ενεργών πολιτών και φυτώριο αναζωογονητικών πρωτοβουλιών. Για το λόγο αυτό, επιδίωξή μας είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των δημοτών μας».

 
 

About the author

More posts by