“Μαγεία” το Φεστιβάλ Κιθάρας το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά

Πραγματοποιήθηκεστο κατάμεστο  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, με τη σύμπραξη του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου του Δήμου και της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ.  με τον τίτλο: «από την αρχαία λύρα στα στενά του Μπουένος Άιρες».

Υπό τη Διεύθυνση του  Ανδρέα Τσελίκα, η  Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. συνέπραξε με διακεκριμένους σολίστ της λύρας και της κιθάρας και ταξίδεψε  το κοινό σε μια μουσική πανδαισία που περιλάμβανε μουσικές από την Αρχαία Ελλάδα, αργεντίνικα τάνγκο και ανδαλουσιανούς «εκρηκτικούς» ήχους.

Το 2οΦεστιβάλ Κιθάρας διοργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά  με την επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά  κ. Βασίλη Μαστοράκη.

 Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Νταϊφά, στον χαιρετισμό της, τόνισε μεταξύ άλλων “ το Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, που εξελίσσεται σε θεσμό. Μουσικές εκδηλώσεις όπως αυτή που έχουμε την τύχη να απολαύσουμε απόψε είναι μία πραγματική μυσταγωγία, ένα δώρο προς όλους. Γιατί η μουσική είναι μία και η γλώσσα της είναι παγκόσμια και δίχως σύνορα! Έχει τη δύναμη να μας αγγίζει και να μας «δένει» με ήθος και αξιοπρέπεια, σε μία αρμονική συνύπαρξη πέραν πολιτισμικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων. Όλα δηλαδή τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τον Πειραιά μας  τα οποία αξίζει να προβάλουμε.».

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, που είχε θέμα «από την αρχαία λύρα στα στενά του Μπουένος Άιρες», διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Πειραιά (ΟΠΑΝ),  με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ., και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους μουσικά “ από την αρχαιότητα στα στενά της Αργεντίνικης πρωτεύουσας  και του τάνγκο, με κατάληξη την Ανδαλουσία και τους γεμάτους ένταση ήχους της ισπανικής μουσικής».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη από την απήχηση που είχε στον κόσμο το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, το οποίο διοργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν.  με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια ξεχωριστή σύμπραξη που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με την εκδήλωση αυτή, επιβεβαιώνεται επίσης η πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο έχει πλέον πάνω από 300 σπουδαστές. Ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς ο Πειραιάς είναι μια πόλη με σημαντική πολιτιστική διαδρομή,  την οποία και θέλουμε να ενισχύσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά».

 
 

About the author

More posts by