Ξεκίνησε η 10η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και το Φεστιβάλ Πιάνου στον Πόρο

 

Στο αμφιθέατρο Συγγρού τις εργασίες της η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και το Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής»,  φιλοξενείται για 10η συνεχή χρονιά στο νησί του Πόρου από τις 23 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου. Σε αυτή την επετειακή διοργάνωση, διακεκριμένοι σολίστες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν στο «10ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2018», χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες μοναδικές ερμηνείες σε 22 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ.

Ξεχωριστές βραδιές της διοργάνωσης θα είναι η βραδιά με Κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα “Sinfonietta” Αθηνών το Σάββατο 25 Αυγούστου στο αμφιθέατρο Συγγρού, το Ρεσιτάλ υπό το φως της πανσελήνου την Κυριακή 26 Αυγούστου στο Ιερό του Ποσειδώνα, το Ρεσιτάλ Πιάνου για λιλιπούτειους πιανίστες στις 27 Αυγούστου στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη και τα διαγωνιστικά Κοντσέρτα (γκαλά) στις 28 και 31 Αυγούστου για σολίστες κάθε ηλικίας. Επίσης, στις 24, 29 και 30 Αυγούστου πραγματοποιούνται ατομικά ρεσιτάλ στο Αμφιθέατρο Συγγρού και στην αίθουσα Νεφέλη του Ξενοδοχείου Sirene Blue Resort (μοναδικό με ώρα έναρξης 21:45).

Οι 11 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses. Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή, διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις. Χάρη στην κ. Λεϊμονή και την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Πόρου και των χορηγών κ. Σπύρου Λάζαρη – ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας, του Πυθαγόρειου Ωδείου και του Τρίτου Προγράμματος, συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

 

* Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 20:00

 
 

About the author

More posts by