Ξεκίνησε η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων –ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες- μας περιμένουν στην 32η   Έκθεση Βιβλίου στο όμορφο Πασαλιμάνι , του Πειραιά , και η οποία  θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιουνίου ..

Με χαιρετισμό του Δημάρχου ΟΠεΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, στο Πασαλιμάνι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά , Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, στα  εγκαίνια, τόνισε ότι η   Έκθεση  Βιβλίου, στο Πασαλιμάνι,  – αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς  της  πόλης και κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Πειραιώτες, και όχι μόνο, προσέρχονται για να επιλέξουν βιβλία σε προσιτές τιμές, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, δίπλα στο Πασαλιμάνι.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους Πειραιώτες,  καθώς και  όλους τους κατοίκους της Αττικής να επισκεφθούν την πόλη. Υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι συνήθως οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο και ότι το βιβλίο είναι ένα μέσο διασκέδασης, γνώσης, εκπαίδευσης και προβληματισμού. «Το βιβλίο είναι μια λύση στις μέρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του , ότι φέτος η Έκθεση  Βιβλίου θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από πέρυσι. «Πέρα από την τιμή, είναι χρέος να υποστηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιβλίου και βιβλιοχαρτοπωλών και εδώ,  δίνεται μια δυνατότητα να έχουν πολύ περισσότερο κόσμο σε «συμπυκνωμένο» χρόνο και να έχουν μια ανάταση από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και ειδικά για το βιβλίο», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Έκθεση και επεσήμανε ότι ο Δήμος ανέκαθεν στήριζε την Έκθεση Βιβλίου.  Σημείωσε ότι «σκοπός είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, να μπορεί κι ο Δήμος να συνδράμει με κάθε τρόπο άμεσα ή έμμεσα στην  επιτυχία της  Έκθεσης».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων,  υπογράμμισε ότι η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, είναι μια γιορτή που ανοίγει τις πύλες της, έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό με νέες εκδόσεις, αφηγήσεις και αφιερώματα  για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Τόνισε δε, ότι ιδιαίτερα φέτος, το βιβλίο έχει ακόμη έναν λόγο να γιορτάζει, αφού από τις 23 Απριλίου 2018 και για έναν χρόνο, η Αθήνα γίνεται η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Μαδρίτη.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:Ο αντιπεριφερειάρχης , Γιώργος Γαβρίλης , ο ι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Ειρήνη Νταϊφά. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Κούβαρης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης  Ταταρόπουλος.  Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ.κ.  Παναγιώτης Αβραμίδης και Στέλιος Μπρατσόλης αντίστοιχα. Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου.

Στην τελετή των εγκαινίων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου  έπαιξε γνωστές μελωδίες.

 
 

About the author

More posts by