Οι σολίστ του 3ου  Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

 200 ΚΙΘΑΡΕΣ

Συναυλία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τους Σολίστ από το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 20:30.

Το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, τους σπουδαιότερους Έλληνες Κιθαριστές που συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς θεσμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας κιθαριστικής σχολής. Στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής του, έχει ως επίσημο προσκεκλημένο τον σπουδαίο Σολίστ και Καθηγητή Ευάγγελο Μπουντούνη, που με την πολύχρονη παρουσία του έχει σφραγίσει την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ και τη Συναυλία, η παρουσία τριών εκλεκτών Σολίστ, που έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, της Μάρως Ραζή, του Μιχάλη Σουρβίνου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Άγγελου Μπότση.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα παρευρίσκονται τρεις νέοι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους, στην εγχώρια και διεθνή  μουσική σκηνή. Είναι ο Βασίλης Δίγκος, ο οποίος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νέες κιθαριστικές παρουσίες σε παγκόσμιο επίπεδο (μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το A’ βραβείο στον Διαγωνισμό (Andres Segovia) αλλά και οι String Demons (Λυδία & Κωνσταντίνος Μπουντούνης) που συνδυάζουν τη δεξιοτεχνία με την ευρηματικότητα, παντρεύοντας το κλασσικό με το σύγχρονο και το παραδοσιακό.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαστοράκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Πειραιά και Στέλιος  Γκόλγκαρης, Διευθυντής Μουσικών Εργαστηρίων Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

 

 

Απόσπασμα από συναυλία των Σολίστ του 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο παρακάτωlink:

 

https://www.youtube.com/watch?v=chqIlEuvxMI