« Συνεχίζεται» το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων  στο δήμος Νικαίας

 

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό « συνεχίζει» το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων  Αττικής στο Δημοτικό Κηποθέατρο , με παραστάσεις που αναβλήθηκαν τον Ιούνιο λόγω καιρικών συνθηκών . Οι παραστάσεις αυτές φιλοξενούνται στο Ρέντη, στο ανοιχτό θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”,  και έχουν ως εξής:

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε διασκευή (για παιδιά) του Γιάννη Καλατζόπουλου από την παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις».

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου: «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις».

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Ρέππα- Παπαθανασίου από την πειραματική σκηνή του Δήμου Περιστερίου “Ανδρέας Βαρούχας”.

Επίσης πριν από λίγες μέρες  το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» επέστρεψε με δυο βραβεία και έναν έπαινο για την παράστασή του «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου 2018. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 8 επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ ερασιτεχνικοί θίασοι απ’όλη την Ελλάδα, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού που παρακολούθησε τις παραστάσεις.

Η παράσταση του θεατρικού εργαστηριού «Ρενδία Λέξις» έλαβε τα εξής βραβεία:

 • Γ΄ Καλύτερης Παράστασης : Βραβείο κριτικής επιτροπής
  • Καλύτερης Παράστασης: Βραβείο επιτροπής νεανικού κοινού
  • Έπαινος στην Πόπη Μαδιά για το ρόλο της αστυνόμου Ντερέκα.

Ακόμα η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Ρενδία Λέξις» ήταν υποψήφια στις εξής κατηγορίες βραβείων:

 • Σκηνοθεσίας
  • Σκηνικών
  • Φωτισμών
  • Α’ ανδρικού ρόλου (Β. Μουτσόπουλος)
  • Α’ γυναικείου ρόλου (Ειρήνη Ψωμιάδου)
  • Προγράμματος
  • Καλύτερης Αφίσας

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στη διακριση του θεατρικού εργαστηρίου επισημαίνει:

«Με μεράκι και αγάπη η σκηνή ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου «Ρενδία Λέξις» παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Ψαθά ‘Φωνάζει ο κλέφτης’  υπό την πάντα εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του Παναγιώτη Ναρλή. Επιστρέφοντας από το Δίστομο , ‘χώρεσε’ στη βαλίτσα της δυο βραβεία και έναν έπαινο  αποδεικνύοντας ότι δίκαια έχει καταξιωθεί σαν ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας και όχι μόνο.Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου είναι πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση προς όσους είναι η αισθάνονται νέοι να ξανοιχθούν στο ονείρεμα. Θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τη βραβευμένη παράσταση το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας και στις 12 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης».

 
 

About the author

More posts by