«Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης»

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, διοργανώνουν  παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Ελένης Λαδιά «Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης», την Κυριακή 29 Απριλίου ( 7μμ), στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Ζουγανέλη, διευθυντή, από την ίδρυση του ως τον πρόωρο θάνατό του, του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού, το οποίο λειτουργεί στις φυλακές και σήμερα φέρει το όνομά του.

Η πεζογράφος Ελένη Λαδιά υπήρξε συνεργάτιδα του Γιώργου Ζουγανέλη, εθελόντρια στο Σχολείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Μέρος της εμπειρίας της αποτυπώνεται στις σελίδες της συλλογής διηγημάτων, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.  Η συγκεκριμένη συλλογή είναι διφυής. Στο πρώτο μέρος με τον τίτλο «Το άγιο περιστέρι» περιλαμβάνονται διηγήματα μυθοπλασίας, ενώ στο δεύτερο «Ο Κορυδαλλός οδύνης» αναφέρονται αληθινά περιστατικά, που συνέβησαν κατά την τετραετή διδασκαλία των εθελοντικών μαθημάτων της συγγραφέως στους άνδρες κρατούμενους των Φυλακών Κορυδαλλού.

 

 

 

 
 

About the author

More posts by