Άκρα του τάφου σιωπή Κασιμάτη-Χουρσαλά για το σκάνδαλο

 

Ένας σχεδόν χρόνος , τονίζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ , ” έχει συμπληρωθεί από τότε που αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, όπως και η ίδια η Δημοτική Αρχή είχε  τελικά αναγκαστεί να παραδεχθεί , στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου” .

Τότε, γράφει   , “μετά από αλλεπάλληλες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ του Γιώργου Δημόπουλου είχε αποκαλυφθεί το σκότος αδιαφάνειας και παρανομίας που «βασίλευε» επί χρόνια στη Σχολική Επιτροπή με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη.

Ο κ. Δημόπουλος  ήταν ο ΜΟΝΟΣ που  έθετε το θέμα . Και παρά  το bullying που δεχόταν από την παράταξη Κασιμάτη , σ΄όλες τις συνεδριάσεις , τελικά δικαιώθηκε.

Κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων του , ο ίδιος ο υπεύθυνος –πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ,Δημοτικός Σύμβουλος , Γιάννης Πάχος , με γραπτή δήλωση που διάβασε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , επιβεβαίωσε όσα είχε καταγγείλει ο κ. Δημόπουλος .

Επί χρόνια γίνονταν αναθέσεις δαπανών ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς να αναρτώνται στο «Διαύγεια» όπως υποχρεώνει ο δήμος , διπλοεγγραφές τιμολογίων ,  δαπάνες δίχως προηγουμένως να έχουν ληφθεί αποφάσεις αλλά …μήνες μετά κ.α

Τότε ο κ. Δημόπουλος είχε απαιτήσει να σταλεί η  σοβαρότατη αυτή υπόθεση στον εισαγγελέα και επίσης να ζητηθεί να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος  στη Σχολική Επιτροπή από τους Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών καθώς ( για τα διοικητικά κ.α ) και  από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης .

Την πρόταση αυτή δεν αποδέχθηκε η διοίκηση Κασιμάτη αλλά και …μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης  (!) με αποτέλεσμα τελικά  το Δημοτικό Συμβούλιο να επιλέξει τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα « διερευνούσε» το θέμα.

Το αποτέλεσμα φυσικά αυτό που όλοι ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ. Ένα χρόνο μετά , συνεδρίασε μια δυο φορές , δεν έχει κάνει ΚΑΝΕΝΑ έλεγχο και η υπόθεση πάει για ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Πάχος , τότε στέλεχος του κ. Κασιμάτη , είναι τώρα το « δεξί χέρι» του υποψηφίου δημάρχου , Νίκου Χουρσαλά  . Ο οποίος , όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για  « νέα ήθη»  που έχει ανάγκη ο Κορυδαλλός “.

Πως συμπεριέλαβε τον κ. Πάχο στο ψηφοδέλτιο του ; Του έδωσε κάποιες πειστικές εξηγήσεις για όλα όσα είχε ο ίδιος παραδεχθεί; Και αν ναι γιατί δεν τις δημοσιοποιεί να τις πληροφορηθούν οι πολίτες ;

Μήπως θεωρεί όλα αυτά ήσσονος σημασίας ;

Γιατί δεν καταγγέλλει την στασιμότητα στην ” έρευνα” και τις ευθύνες Κασιμάτη , εξαιτίας της οποίας πλέον γίνεται λόγος για κουκούλωμα ;

Ας απαντήσει για να μάθουν στην πράξη οι πολίτες ποια είναι τα ” νέα ήθη” που επαγγέλλεται η παράταξη του

 

 

 
 

About the author

More posts by