Άλλα ντ΄άλλον ο Κασιμάτης και  για την πλατεία Ελευθερίας.Ζήτησε προτάσεις ενώ λέει …ξεκινούν τα έργα

Επι έξι χρόνια δεν έπραξε τίποτε η διοίκηση Κασιμάτη  και τώρα που η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ ολοκληρώνεται , όπως η ίδια ισχυρίζεται  ,  «ξύπνησε» από το λήθαργό της και ξεκίνησε να  «διαβουλεύεται» για το τι μέλλει γενέσθαι , σ΄ ότι αφορά τις αλλαγές που θα επέλθουν στο κυκλοφοριακό.

Όπως και με την Πόντου  , αφού προηγήθηκαν  ειλλημμένες αποφάσεις και σχεδιασμοί , ξεκίνησε « διαβούλευση» και για την πλατεία Ελευθερίας και τις πέριξ  οδούς. Χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει  το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόταση του , χωρίς να  θέλει να ακούσει τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων και κυρίως χωρίς να διευκρινίζει  πως  κατέληξε σ΄αυτές τις προτάσεις .

Το ανέθεσε σε κάποιο ειδικό γραφείο, ήταν η κατάληξη καφενοσυζήτησεων μεταξύ τους ,   ήταν της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας ή   « θεική επιφοίτηση»  όπως με την  Πόντου και την Αθηνάς   των κκ Κασιμάτη- Γουρδομιχάλη , Μερεντίτη , που είχε τη γνωστή τραγελαφική γι αυτούς κατάληξη ; Ή « έμπνευση»του αρμοδίου αντιδημάρχου κ.Καλούδη , που για το θέμα αυτό προστέθηκε στην προηγούμενη τριανδρία ;

Είπε λοιπόν ο Στ. Κασιμάτης, στη « διαβούλευση» αυτή  για την πλατεία Ελευθερίας  ,  όπως ακριβώς το αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου ότι    «η  διαμόρφωση της θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία». Και αμέσως μετά  ότι  , «κάλεσε κατοίκους και επαγγελματίες να καταθέσουν τις τυχόν επιφυλάξεις, δυσλειτουργίες και απόψεις στο τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου email perivallon@korydallos.gr. Δεσμεύθηκε επίσης ότι με βάση τις προτάσεις των κατοίκων θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, ενώ η τελική πρόταση θα έρθει εγκαίρως για έρθει προς συζήτηση και τη λήψη τελικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Αλήθεια κ. Κασιμάτη, τι προτάσεις να καταθέσουν οι  περίοικοι ή οι επαγγελματίες της περιοχής και πότε  αφού όπως λέτε τα  έργα « θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα»; Που σημαίνει ότι όχι μόνο έχουν αποφασιστεί αλλά και δρομολογηθεί προς υλοποίηση;Κάτι που προφανώς εσείς προσωπικά  γνωρίζατε  μήνες τώρα , διότι σοβαροί σχεδιασμοί για τέτοιες παρεμβάσεις δεν γίνονται  στο «πόδι» και απαιτούν επεξεργασία μηνών από εξιδεικευμένους επιστήμονες.

Γιατί   δεν είχατε την ευαισθησία να ζητήσετε εγκαίρως και όχι την  τελευταία στιγμή ή κατόπιν εορτής που είναι το πιο πιθανό να συμβαίνει ,  την άποψη των κατοίκων ;

Γιατί δεν θέσατε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με δέσμευσή σας παράλληλα , ότι μέχρι τότε καμία απόφαση δεν είναι δεδομένη και φυσικά κανένα έργο δεν ξεκινά;

Οι αντιφάσεις αυτές στα λεγόμενα του Στ. Κασιμάτη καθόλου τυχαίες  είναι.

Όπως δεν ήταν και εκείνες για την Αθηνάς στην προσηγούμενη διαβούλευση .Που άλλοτε έκανε λόγο για « σχέδιο» και άλλοτε μετά την κατακραυγή ,  για ένα απλό …σκαρίφημα , αυτό που επιδείκνυε , σχετικά με τις παρεμβάσεις που « σχεδιάζει» σ΄αυτήν την οδό.

 

 
 

About the author

More posts by