Ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι της οδού Πόντου τον κ. Κασιμάτη

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου όταν ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης , βλέποντας τον ξεσηκωμό των κατοίκων της οδού Πόντου και της πέριξ περιοχής για το “πεφωτισμένο” σχέδιό του , να την μετατρέψει σε λεωφορειόδρομο και καθόδου βαρέων οχημάτων , είχε πει σε συνάντηση που είχε με ορισμένους εξ΄αυτών , ότι το θέμα θα το έφερνε για συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , εντός του περασμένου μηνός.

Αν και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , το θέμα της οδού Πόντου δεν συζητήθηκε και απ΄ότι φαίνεται θα πράξει και σ΄αυτό , εκείνο που συνήθως πράττει , όταν διαπιστώνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις και έχει πολιτικό κόστος : Στις καλλένδες.

Ωστόσο , όπως αναφέρει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ, σε δημοσίευμά της , στο πρόσφατο φύλλο , με τίτλο “ Χείμμαρος η οργή των κατοίκων της περιοχής του Αγ. Γεωργίου κατά Κασιμάτη για την Πόντου”, , εξακολουθούν και είναι “ εξαγριωμένοι και κυριολεκτικά στα “κάγκελα” με το Δήμαρχο Κορυδαλλού , Σταύρο Κασιμάτη , οι εκατοντάδες κάτοικοι της οδού Πόντου και των γύρω δρόμων της πλατείας Αγ. Γεωργίου”.

Το δημοσίευμα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα , “οι κάτοικοι τόσο σε γραπτή ανακοίνωσή τους , όσο και σε πολυπληθή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης του Γιώργου Δημόπουλου , αλλά και σε συνάντηση που ζήτησε ο κ Κασιμάτης και είχε κατ΄ιδίαν με καμία δεκαπενταριά , όλο κι όλους , τον καταγγέλλουν ευθέως ότι αθέτησε τη δέσμευση που τους είχε δώσει στο παρελθόν ότι δεν θα έκανε την οδό Πόντου…λεωφορειόδρομο και αποκλειστική οδό καθόδου από την πλατεία Ελευθερίας προς το περιβολάκι της Νίκαιας.

Σας θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη συνάντηση μας, τόσο με την τότε δημοτική αρχή του κ.Χρήστου όσο και με τον νυν δήμαρχο κ.Κασιμάτη , είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις για την μη συνέχιση της ιδέας περί λεωφορειοποίησης της οδού Πόντου” γράφουν χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας αναξιοπιστία στις υποσχέσεις .

Το θέμα , έχει συνεγείρει όλη την περιοχή , ύστερα από μεγάλη πρωτοβουλία -και σ΄αυτό- της δημοτικής παράταξης “Δήμος για Όλους” του Γιώργου Δημόπουλου.

Αμέσως μόλις αιφνιδιαστικά ο κ. Κασιμάτης αποκάλυψε την απερίγραπτη αυτή στόχευσή του σε βάρος της περιοχής , ο κ. Δημόπουλος και οι συνεργάτες του κινητοποιήθηκαν , επι ημέρες περιόδευαν στην πεςριοχή ενημερώνοντας τιους κατοίκους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε καφετέρια της πλατείας , η οποία κατακλύστηκε από κόσμο .

Ο κ. Δημόπουλος , που κατέθεσε επιστολή στο δήμο με τις υπγραφές 400 και πλέον κατοίκων , εκφράζοντας τη ριζική διαφωνία του με την απόφαση αυτή του κ. Κασιμάτη και ζητά άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα , κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου , ότι καταδικάζει στην υποβάθμιση με την πράξη της αυτήνόλη την περιοχή του Αγ, Γεωργίου εξαιτίας της “παντελούς ανικανότητάς της ,να επιτηρήσει και να πατάξει την παράνομη στάθμευση στην οδό Αθηνάς”

Επίσης ότι προβαίνει στην ενέργεια αυτή δίχως να έχει “ ολοκληρωμένες μελέτες αλλά μόνο κάτι “ προκαταρκτικές μελέτες-προτάσεις προχωρά κυριολεκτικά στο “πόδι” στη μονοδρόμηση της Αθηνάς , επιτρέποντας σ΄αυτήν μόνο άνοδο και ορίζοντας την παράπλευρη οδό Πόντου ως κάθοδο για λεωφορεία ,φορτηγά και όλα τα οχήματα που από την πλατεία Ελευθερίας κατευθύνονται προς το Περιβολάκι”.

Ακόμη οτι δεν λαμβάνει υπόψη ότι επί της οδού Πόντου λειτουργεί ένας δημοτικός παιδικός σταθμός , διέρχονται απ΄αυτήν εκατοντάδες μικρά παιδιά για τα δυο σχολεία της πλατείας Αγ, Γεωργίου , μεγάλης ηλικίας άτομα για την εκκλησία και ιδιίατερα το καλοκαίρι επίσης εκατοντάδες γαι τηνν πλατεία.Ο κ. Δημόπουλος , σημειώνει ακόμη την στενότητα του δρόμου της οδού Πόντου , από την οποία πλέον θα διέρχονται ακόμη και φορτηγά και άλλα μεγάλα οχήματα καθώς και την απώλεια δεκάδων θέσεων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των περιοίκων καθιστώντας ακόμη πιο εκρητικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πυκνοκατοικημάνη αυτή περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, αν δεν αποτραπεί το καταστροφικό , όπως τονίζει σχέδιο του κ. Κασιμάτη , μεγάλες συνέπειες θα υπάρξουν και για τους πέριξ της Πόντου δρόμους , όπως της Αγ. Γεωργίου και των κάθετων Ξενοφώντος, Μ. Αλεξάνδρου , Χαρ. Τρικούπη, Διομήδους, Πυθαγόρα , Μαλαγαρδή, Αβέρωφ, Ασκληπιού εξαιτίας της κίνησης που θα διοχετεύεται αναγκαστικά και πρός αυτές .

Η επιτολή των κατοίκων

Ψήφισμα – Επιστολή Διαμαρτυρίας

Κορυδαλλός 8/11/2017

Κατόπιν της μαζικής συνέλευσης στης 6/11/2017 , των κατοίκων της περιοχής Πόντου και Βύρωνος και γύρω από αυτές, αποφασίσαμε ως πολίτες του δήμου Κορυδαλλού να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και την αντίθεσή μας ως προς την ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού με ημερομηνία 26/10/2017 και αριθμό πρωτοκόλλου 3125 περί «Δημόσιας διαβούλευσης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στης οδούς Αθηνάς-Πόντου-Κοραή στο δήμο Κορυδαλλού»

Μία δημοτική αρχή που θέλει να βάζει σε πρώτο πλάνο το “ευ ζειν” των πολιτών της, σύμφωνα πάντα και με τα νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης καθώς και την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή  νομοθεσία, είναι ανεπίτρεπτο να αδιαφορεί και να μη λαμβάνει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων θα προλαμβάνουν ή θα ελαχιστοποιούν τις αντιδράσεις.

Δεν μας προξενεί μόνο ανησυχία αλλά οργή και θλίψη, η διαπίστωση πως , αντί να μπείτε στη διαδικασία αστυνόμευσης της οδού Αθηνάς ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, κάνετε τα πάντα ώστε να μεταφερθούν τα προβλήματα στην οδό Πόντου και στους παράπλευρους δρόμους. Μια κατάσταση που εκτός από εμάς, θα επηρεάσει τα παιδιά μας, το περιβάλλον, την καθημερινή μας ισορροπία και τα σχολεία της περιοχής. Σας θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη συνάντηση μας, τόσο με την τότε δημοτική αρχή του κ.Χρήστου όσο και με τον νυν δήμαρχο κ.Κασιμάτη , είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις για την μη συνέχιση της ιδέας περί λεωφορειοποίησης της οδού Πόντου.

Για τους παραπάνω λόγους, σας επιστρέφουμε την πρόσκληση για διαβούλευση ως μη αποδεκτή , ως μια διαβούλευση που από πίσω της κρύβονται ειλημμένες αποφάσεις και που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών. Θεωρούμε την πρόταση σας ως μια πρόταση που όχι απλά δεν αναπτύσσει την περιοχή, αλλά αντιθέτως την υποβαθμίζει και την οδηγεί στον μαρασμό και την παρακμή.

  1. ΟΧΙ στην απαξίωση της γειτονιάς μας
  2. ΟΧΙ στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος
  3. ΟΧΙ στις μονομερής αποφάσεις σε άγνοια των πολιτών
  4. ΝΑΙ στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής με καίριες παρεμβάσεις
  1. ΝΑΙ στην ειλικρινή διαβούλευση με τους πολίτες

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων

 
 

About the author

More posts by