Ανάλογα με τις … «συμπάθειες» ; Βαρύτατες καταγγελίες για Δήμο και Τροχαία στο ΔΣ Κορυδαλλού

paranomi stameysei - kosm - gourd - bid - zisis

Στα «κάγκελα» είναι στον Κορυδαλλό με την στάση της τοπικής Τροχαίας , στην παράνομη στάθμευση.

Κάτοικοι την καταγγέλλουν δημόσια- ευθέως για « επιλεκτική» αντιμετώπιση και εξοργιστική ανοχή που επιδεικνύει στο φαινόμενο αυτό , σε κεντρικά σημεία της.

Ακριβώς αντίθετη …άτεγκτη είναι η στάση της , όταν παρεμβαίνει σε …απόμακρες γειτονιές του Δήμου.

Το θέμα ετέθη εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία κατοίκων της  περιοχής των 88 στρ. ( Καρ. Δημητρίου κ.α ).

Όπως  κατήγγειλαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ακόμα και το …Μ.Σάββατο το απόγευμα , η Τροχαία έκοψε κλήσεις στα αυτοκίνητα όσων είχαν σταθμεύσει περιμετρικά του χώρου των 88 στρ.

Την ίδια ώρα βέβαια , αλλά και ΟΛΗ σχεδόν την ημέρα- ΚΑΘΕ ημέρα, οργιάζει η παράνομη στάθμευση στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης , την Ελευθερίας ,αλλά και στον κεντρικότατο οδικό άξονα της Αθήνας.

Όπου οι οδηγοί σ΄ένα δρόμο, μόλις μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση κάνουν τον …σταυρό τους  , για να τον περάσουν αφού πρέπει  να μιμηθούν τα « σλάλομ» των σκιέρ των Άλπεων.

Και να σκεφθεί κανείς ότι απ΄αυτόν τον δρόμο καθημερινά περνάνε δεκάδες  φορές , μοτοσυκλέτες και οχήματα της Τροχαίας , των « ΔΙΑΣ» , του « 100» κ.α.

      Δεν τον πίστεψαν ούτε οι δικοί του

Η συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο  διεξήχθη σε υψηλούς τόνους , με υπονοούμενα , μισόλογα και προβλητικούς χαρακτηρισμούς .

Παρ΄ότι ο Δήμαρχος , Σταύρος Κασιμάτης και τις προηγούμενες φορές που τέθηκε το θέμα , διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με το κυνηγητό της Τροχαίας , σ΄αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή , δεν έγινε καθόλου πιστευτός από τους κατοίκους. Ούτε καν από μερίδα Δημοτικών του Συμβούλων .

Και προπαντός από το Δημοτικό Σύμβουλο , Ηλία Κοσμίδη, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι  ο Δήμος είναι που καλεί την Τροχαία και έκανε λόγο  για  « Πλυτζανόπουλους » (ο  κουκουλοφόρος στο «Μπλόκο» της Κοκκινιάς  ).

Άμεση  ήταν η αντίδραση του Δημάρχου , κ. Κασιμάτη, ο οποίος με σκαιότατο  ύφος  ουσιαστικά τον …αποκήρυξε αλλά ο κ. Κοσμίδης απέφυγε να δώσει συνέχεια . Η οποία δεν θα ήταν άλλη από την αποχώρησή του , από τη Δημοτική Αρχή.

 

                        Γουρδομιχάλης

Το θέμα ωστόσο έχει και άλλες διαστάσεις . Όπως αυτή που έθεσε ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Ο κ. Γουρδομιχάλης ανάφερε  ότι  στο συγκεκριμένο σημείο εφαρμόζεται από πλευράς Δήμου όσα προβλέπει η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη που έχει συνταχθεί.

Επισήμανε δε ότι δεν μπορεί η διασφάλιση της  σωματικής ακεραιότητας των εκατοντάδων μαθητών των σχολείων των 88 στρ. να « θυσιασθεί»  για να μπορούν κάποιοι να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους  ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.

Θέση , με την οποίας συμφώνησε και ο Δήμαρχος.

 

                 Βιδάλης- Διάκος –Ζήσης

Παρεμβαίνοντας στο θέμα , ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας , Γιώργος Βιδάλης , επισήμανε ότι από την προ μηνών πάλι σχετική συζήτηση , η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , ελάχιστα έχει πράξει απ΄όσα είχε δεσμευτεί.

Ενώ , ο εκ των επικεφαλής  της ελάσσονος μειοψηφίας , Γιάννης Διάκος , πρότεινε τις ώρες  που δεν λειτουργούν τα σχολεία , να προβλεφθεί οι περίοικοι να σταθμεύουν τα ΙΧ  τους , στις θέσεις που υπάρχουν εκεί.

Το λόγο έλαβε  και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Κασιμάτη , κ. Ζήσης ,ο οποίος κατήγγειλε την Τροχαία ότι εξαντλεί  εκεί όλη την «αυστηρότητά» της , όταν σ΄άλλα κεντρικότατα σημεία της πόλης , οργιάζει η παράνομη στάθμευση κι αυτή είναι …άφαντη.

 
 

About the author

More posts by