Απαράδεκτος ο Χουρσαλάς . Αρνήθηκε να ενημερώσει αν έχουν ληφθεί αντιγριππικά μέτρα στα σχολεία του Κορυδαλλού

 

Αλαζονεία  και ιταμότητα είναι όπως αποδεικνύονται τα βασικά χαρακτηριστικά του ύφους αλλά και του ήθους της συνδιοίκησης Χουρσαλά , με τον ίδιο το δήμαρχο να δίνει το « παράδειγμα».

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  κατά τη συνήθη αντιδημοκρατικότατη τακτική του , αρνήθηκα επίμονα ν΄απαντήσει στη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτημάτων της αντιπολίτευσης .

Ιδιαιτέρως εντύπωση , ερωτηματικά και προπαντός ανησυχία προκαλεί , η άρνηση του , να δώσει οποιαδήποτε απάντηση  στο ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό»,  Νίκου Κατσούλη , αν ο δήμος  έχει πράξει αυτό που έχουν κάνει άλλοι δήμοι και έχει ζητήσει η Πολιτεία: Τη λήψη μιας σειράς προληπτικών μέτρων στα σχολεία αλλά και σ΄ άλλες ευαίσθητες δομές του δήμου , όπως τα ΚΑΠΗ.

Ο κ. Κατσούλης , όπως τόνισε , έθεσε το θέμα αυτό  τόσο λόγω της έξαρσης αυτή την περίοδο της γρίπης  αλλά και μετά από καταγγελίες πολιτών ότι στις ευαίσθητες υπηρεσίες του δήμου « δεν έχει ληφθεί  κανένα έκτακτο μέτρο για την προφύλαξη του πληθυσμού πολύ δε περισσότερο για την προφύλαξη του ευπαθούς πληθυσμού».

Ο κ. Κατσούλης   , καταγγέλλει , ότι αποδεικνύεται ότι « στα φλέγοντα ζητήματα του δήμου, έξω από τις φιέστες και τις φωτογραφήσεις, ο δήμος μοιάζει ακυβέρνητος,  χωρίς κατεύθυνση».

Ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό»  κάλεσε το δήμο να λάβει μια σειρά από προληπτικά μέτρα , που και η Πολιτεία με οδηγίες της , έχει ζητήσει απ΄ όλους τους  Δήμους, όπως :

  • Αντισηπτικά σε ΚΑΠΗ, Δημαρχείο , κοινωνικές υπηρεσίες
  • Μάσκες μίας χρήσης διαθέσιμες σε κοινόχρηστους χώρους
  • Ενημέρωση του πληθυσμού
  • Οδηγίες για το προσωπικό
  • Ενημέρωση για τον εμβολιασμό
  • Συνεργασίες με φορείς (όπως τα γειτονικά νοσοκομεία, ιατρικούς συλλόγους) για την πιθανή διαχείριση επιδημίας

Γιατί λοιπόν  δεν απάντησε ο κ. Χουρσαλάς ,  Γιατί ο δήμος δεν έχει λάβει  κανένα μέτρο ; Γιατί απαξιεί ν΄ απαντά σε Δημοτικούς Συμβούλους  θωρώντας κατώτερους του ; Γιατί  του ασκούν κριτική και  γι  αυτό το αναφαίρετο και υποχρεωτικό  δικαίωμα  της αντιπολίτευσης εκ του θεσμικού ρόλου που έχει , της κρατά « μούτρα» όπως τα μικρά παιδάκια; Για κάποιον άλλο λόγο και ποιον;