Αποχώρησαν μαζικά από την Οργάνωση Νικαίας του ΣΥΡΙΖΑ.Και στον Κορυδαλλό διαφωνούντες

 

 

Τριάντα στελέχη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια , αποχώρησαν μαζικά και καταγγέλλουν την « μετάλλαξή του σε ένα μνημονιακό κυβερνητικό μόρφωμα, με ευθύνη της κλειστής ηγετικής ομάδας του Μαξίμου».

Εκτός από την Οργάνωση της Νίκαιας  και στον Κορυδαλλό τοπικά στελέχη καταγγέλλουν τη “μετάλλαξη” αυτή και  αποχωρούν.syriza3-2

Με μακρά πορεία και σημαντική δράση στο κόμμα , οι υπογράφοντες  κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα ότι «με τη  συμφωνία στις 12 Ιούλη, παραβιάστηκαν οι ιδρυτικές διακηρύξεις, οι συνεδριακές αποφάσεις, οι προγραμματικές δεσμεύσεις, οι συλλογικές καταστατικές διαδικασίες. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η ανατροπή του δημοψηφίσματος και η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, του περήφανου και μεγαλειώδους “ΟΧΙ” του λαού μας».

Δηλώνουν , «αρνούμαστε να γίνουμε παθητικοί χειροκροτητές στην εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών μέτρων.Αρνούμαστε να ακολουθήσουμε την ακραία μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δρόμος του ταξικού αντιμνημονιακού αγώνα παραμένει για μας μονόδρομος. Ο δρόμος της υπεράσπισης των αρχών και των αξιών της ριζοσπαστικής Αριστεράς παραμένει ανοιχτός».

Υπογραμμίζουν « δεν αποστρατευόμαστε! Αποχωρούμε από το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το “ΟΧΙ” δεν ηττήθηκε και βρίσκει έκφραση τούτες τις μέρες στην προσπάθεια συγκρότησης του πλατιού αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου».

Και καλούν  όλα τα στελέχη, μέλη και τους ψηφοφόρους , «  να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, το μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Να ξανασυναντηθούμε στους δρόμους και τις πλατείες της Νίκαιας, να αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών».

Τα στελέχη που αποχώρησαν και υπογράφουν την ανακοίνωση- καταγγελία είναι οι :

ΑΛΙΚΑΡΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΓΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΘΑΛΕΙΑ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΛΑΘΙΩΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΡΙΣ

ΛΙΑΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΛΙΑΤΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΛΙΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

TΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΕΝΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΦΑΖΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΧΑΒΕΛΑΣ ΘΥΜΙΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΨΩΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 
 

About the author

More posts by