Αποχώρηση- «χαστούκι” εκπαιδευτικών και γονέων στον εμπαιγμό της διοίκησης Κασιμάτη

 

Σε πραγματικό κόλαφο για τη διοίκηση Κασιμάτη και προσωπικά για τον Δήμαρχο αλλά και τον στεν

ό του συνεργάτη , Γρηγόρη Γουρδομιχάλη , εξελίχθηκε η σύσκεψη που επιχείρησε να πραγματοποιήσει με θέμα τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των δημοτικών , των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης.
Με τα προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί στα σχολεία και να έχουν καταστεί οξύτατα και ανεπίλυτα εδώ και χρόνια , τόσο οι εκπαιδευτικοί – συνδικαλιστικοί φορείς και διευθυντές- όσο και η Ένωση Συλλόγων Γονέων αποχώρησαν καταγγέλλοντας την απουσία Κασιμάτη ,για μια ακόμη φορά από μία τόσο σημαντική σύσκεψη  , παρότι είχαν θέσει ως προυπόθεση για να πραγματοποιηθεί, να είναι ο ίδιος παρών .
Είναι η πρώτη φορά από ιδρύσεως του Δήμου , που οι εκπαιδευτικοί φορείς αποχωρούν από σύσκεψη του δήμου και μάλιστα πριν καν αρχίσει τις εργασίες της.
Με την ενέργειά τους αυτή τόσο οι εκπαιδευτικοί – καθηγητές και δάσκαλοι – όσο και οι γονείς ,έθεσαν πλέον προ των ευθυνών του , τον ίδιο τον κ. Κασιμάτη ,  καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι δεν θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο , Γρηγόρη Γουρδομιχάλη
Στη σύσκεψη , πριν καν ξεκινήσει , ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ- συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών – Νίκος Κατσούλης, έλαβε το λόγο και επισήμανε ότι σύμφωνα με επιστολή που είχαν αποστείλει στον κ. Κασιμάτη από κοινού με το αντίστοιχο συνδικαλιστικό φορέα των δασκάλων αλλά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων , ζητούσαν την πραγματοποίηση της για μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για τα σχολεία αλλά προυπόθεση για τη σύγκληση της , ήταν η παρουσία του ίδιου δημάρχου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ρώτησε τον ίδιο τον Γουρδομιχάλη , αν θα έρθει ο δήμαρχος και όταν εκείνος απάντησε “ δεν γνωρίζει” , ανακοίνωσε την αποχώρηση όλων με αποτέλεσμα στην αίθουσα να μείνουν μόνο τα στελέχη της διοίκησης Κασιμάτη ( αντιδήμαρχοι και λοιποί) παρακολουθώντας σύξυλοι όλα αυτά που συνέβαιναν .
Μαζί με τους εκπροσώπους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μεμονομένων διευθυντών που είχαν προσέλθει , αποχώρησε και ο επικεφαλής της παράταξης “ Δήμος για Όλους” , Γιώργος Δημόπουλος , που παρίσταντο .
Ο κ. Δημόπουλος ,επισήμανε στον κ. Γουρδομιχάλη , ότι έχει καταθέσει εδώ και μήνες πολυσέλιδο υπόμνημα στο δήμο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο ξεχωριστά , μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σ΄αυτά και είχε συναντήσεις με τους διευθυντές και τους καθηγητές σ΄αυτά και απάντηση δεν έχει λάβει.
Επίσης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ο δήμαρχος από μια τέτοια σύσκεψη , όταν μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια υπάρχουν δεκάδες εκθέσεις των ελεγκτών της Διεύθυνσης Υγιεινής , της Περιφέρειας Αττικής , που επισημαίνουν τα σημαντικά αυτά προβλήματα αυτά .
Κατόπιν όλων αυτών , ανακοίνωσε και εκείνος ότι αποχωρεί , όπως το ίδιο έπραξε στη συνέχεια και η επικεφαλής της παράταξης “ Πάμε Αλλιώς” Καίτη Κυλλάκου.

 
 

About the author

More posts by